„Google” patvirtino, kad sąmoningai lėtina „YouTube”, tačiau ne visose naršyklėse

Google specialiai lėtina YouTube svetainės įkėlimo greitį

Neseniai daugelis naudotojų pradėjo skųstis, kad „Google” pridėjo 5 sekundžių delsą, kai „ įkeliami per trečiosios šalies naršyklę. Tai taikoma pavyzdžiui „” ir „” naršyklėms.

Šiandien „Google“ sureagavo į žmonių skundus ir iš tikrųjų patvirtino, kad jie sąmoningai sulėtina „YouTube“. Tačiau ji pažymėjo, kad naršyklės pasirinkimas neturi įtakos vaizdo įrašų peržiūrėjimo greičiui, rašo Android Authority.

Pasak „Google”, tai nėra triktis ar klaida. Tokiu būdu bendrovė kovoja su reklamą blokuojančiais plėtiniais, tokiais kaip „AdBlock”. Norint atsikratyti sulėtėjimo, bendrovė patarė pašalinti blokatorių arba įsigyti mokamą „YouTube Premium” prenumeratą, kurioje nėra reklamos integracijų.

Vartotojai, kuriems įjungtas skelbimų blokavimas, gali patirti neoptimalias žiūrėjimo sąlygas, nepriklausomai nuo naudojamos naršyklės, sako „Google”.

Nors bendrovė paneigė, kad įkėlimo greitis priklauso nuo naršyklės, yra pranešimų, kad pastebimas „YouTube” sąsajos įkėlimo vėlavimas išnyksta perėjus iš trečiųjų šalių naršyklių į „”.

Vartotojai taip pat pastebėjo, kad „YouTube” puikiai įkelia „Firefox”, jei įdiegiamas specialus plėtinys, klaidingai pakeičiantis naršyklę į „Chrome”. Gali būti, kad „Google” dabar bando blokuoti ir lėtinti atsisiuntimą trečiųjų šalių naršyklėse, o paskui pradės tai daryti ir „Chrome”.

Išeiti iš AMP versijos