Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Google” pristatė su įrenginiu susietų sesijų įgaliojimų (DBSC) žiniatinklio standartą slapukams. Vartotojai bus apsaugoti labiau

Donatas Varnas

Bendrovė „” pristatė naują žiniatinklio standartą „Device Bound Session Credentials” (DBSC), kuris skirtas apsaugoti naudotojus nuo asmeninių duomenų perėmimo naršyklėse. Šis metodas užkerta kelią įsilaužėliams naudotis svetimais slapukais, kad galėtų prisijungti prie svetainių.

„Google” pristatė su įrenginiu susietų sesijos įgaliojimų (DBSC) interneto standartą slapukams

Slapukai naudojami interneto svetainėse naudotojams identifikuoti ir autentifikuoti nereikalaujant slaptažodžio. Tačiau tai taip pat pritraukia sukčius. Siekdama pašalinti šią riziką, „Google” sukūrė sistemą, kuri susieja slapukus su konkrečiu kompiuteriu naudodama viešojo ir privataus raktų porą. Naudodamasis specialia API, serveris gali susieti šiuos raktus ir patikrinti, ar slapuko savininkas yra tikras.

Kiekviena ryšio sesija bus susieta su unikaliu raktu, o DBSC neleis sugretinti skirtingų sesijų raktų. Tai reiškia, kad kiekvienas bus unikalus ir negalės jo atkartoti, kad apgaulės būdu priverstų svetainę pasiekti naudotojo pinigus ar duomenis.

Šiuo metu ši technologija prieinama tik ribotam naudotojų skaičiui „” beta versijoje, tačiau „Google” planuoja DBSC paversti atviru standartu. „” komanda taip pat išreiškė susidomėjimą jos kūrimu. Tiksli DBSC išleidimo data dar nepaskelbta.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą