Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad grikių negalima paskaninti beveik niekuo, tačiau šis teiginys yra klaidingas. Pasirodo grikiai gali virsti pikantišku skanėstu.
Pasak ekspertų, tereikia šį garnyrą paruošti ypatingu būdu.
Pirmiausia kruopas gerai nuplaukite ir išdžiovinkite – įsitikinkite, kad jos nėra šlapios.
Tada puode įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Į jį suberkite paruoštus grikius.
Kepkite kruopas puode ant didelės ugnies apie 5-7 minutes, palaukite, kol jos pradės spragsėti.
Po to į puodą su grikiais tiesiog supilkite 2 puodelius verdančio vandens, įberkite pagal skonį druskos, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 10 minučių.
Grikiams išvirus tikrai nustebsite. Jų skonis bus daug išraiškingesnis , o kvapas aromatingesnis.