Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gydytojai įvardijo ligas, kurios dažniausiai „puola” žmogų kovo mėn.

Sandra Alšauskienė

Dėl sumažėjusio imuniteto lengva susidurti su kvėpavimo takų ligomis: bronchitu ir plaučių uždegimu.

Gydytojai sako, kad pavasarį daug žmonių patiria alerginių reakcijų, nes prasideda augalų žydėjimo laikotarpis. Dažniausiai problema pasireiškia odos bėrimais, kosuliu ir . Tokiu atveju reikėtų vengti kontakto su alergenais ir vartoti specialius vaistus.

Gydytojai priduria, kad žiemą žmonės kenčia nuo šviesos trūkumo, padidėja . To rezultatas – sezoninis depresinis sutrikimas. Jums reikia pasikonsultuoti su specialistu. Be to, svarbu dažniau vaikščioti gryname ore, stiprinti imuninę sistemą vitaminų kompleksais.

Specialistai priduria, kad į mitybą būtina įtraukti daugiau šviežių maisto produktų, kurie pagerins skrandžio ir žarnyno veiklą. Kartu nepamirškite, kad svarbu tinkamai apsirengti, kad kūnas neperšaltų ir neperkaistų.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą