Gydytojai įvardijo maisto produktus, kuriuose yra vitamino D: tai ne tik žuvis

Vitaminas D maisto produktuose

Vyrauja , kad pagrindinis vitamino D tiekėjas žmogaus organizmui po spindulių yra žuvų taukai. Tačiau tai netiesa, nes šio vitamino yra ir kituose maisto produktuose.

Žinoma pirmiausia tai žuvis

Pirmiausia tai riebios (pavyzdžiui, lašiša), kuriose yra ir riebalų rūgščių, ir vitamino D. Tačiau laukinėje gamtoje užauginta žuvis turi daugiau maistingųjų medžiagų nei ūkiuose užauginta žuvis.

Savaime suprantama, kad menkių kepenų aliejus ir žuvies konservai taip pat yra geras pasirinkimas.

Antra, kiaušiniai

Daugelis žmonių nenori valgyti kiaušinio baltymo, manydami, kad trynys didina cholesterolio kiekį. Tačiau būtent trynyje yra šio vitamino D. O saikingai vartojant kiaušinius, cholesterolio kiekis nebus didelis.

Trečia, grybai

Tai turėtų būti augę lauke, o ne pramoniniu būdu. Šio vitamino nereikėtų ieškoti pievagrybiuose, kurie masiškai auginami ūkiuose.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.
Išeiti iš AMP versijos