Vyrauja nuomonė, kad pagrindinis vitamino D tiekėjas žmogaus organizmui po saulės spindulių yra žuvų taukai. Tačiau tai netiesa, nes šio vitamino yra ir kituose maisto produktuose.
Žinoma pirmiausia tai žuvis
Pirmiausia tai riebios žuvys (pavyzdžiui, lašiša), kuriose yra ir omega-3 riebalų rūgščių, ir vitamino D. Tačiau laukinėje gamtoje užauginta žuvis turi daugiau maistingųjų medžiagų nei ūkiuose užauginta žuvis.
Savaime suprantama, kad menkių kepenų aliejus ir žuvies konservai taip pat yra geras pasirinkimas.
Antra, kiaušiniai
Daugelis žmonių nenori valgyti kiaušinio baltymo, manydami, kad trynys didina cholesterolio kiekį. Tačiau būtent trynyje yra šio vitamino D. O saikingai vartojant kiaušinius, cholesterolio kiekis nebus didelis.
Trečia, grybai
Tai turėtų būti grybai augę lauke, o ne pramoniniu būdu. Šio vitamino nereikėtų ieškoti pievagrybiuose, kurie masiškai auginami ūkiuose.