Gydytojai nurodė, kas ir kodėl turėtų valgyti riebią žuvį

Riebios žuvies valgymas

Jei turite problemų su širdimi ir kraujagyslėmis, į savo mitybos racioną turėtumėte įtraukti riebią žuvį. Šį produktą galite valgyti iki dviejų kartų per savaitę. Esmė ta, kad žuvyje yra riebalų rūgščių, kurios mažina širdies ir kraujagyslių problemų riziką.

Todėl į savo valgiaraštį turėtumėte įtraukti upėtakių, silkių, sardinių, skumbrių. Taip pat naudinga .

Svarbu atkreipti dėmesį, kad ruošdami žuvies patiekalus turėtumėte vengti aliejaus ar riebalų, kad nedidintumėte sočiųjų riebalų kiekio, kurie gali tik pakenkti jūsų sveikatai.

Specialistai priduria, kad sūrus draudžiamas sergant lėtinėmis kraujagyslių ligomis. Mat sūriame maiste yra daug natrio, kuris organizme sulaiko skysčius, sukelia kraujospūdžio problemų ir provokuoja edemą.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.
Išeiti iš AMP versijos