Be abejo, silkėje yra daug naudingų medžiagų. Tačiau kai kuriais atvejais šis produktas gali būti kenksmingas organizmui. Plačiau apie tai papasakojo gydytojai.
Specialistai nurodė, kad silkėje yra įvairių vertingų medžiagų. Joje yra sveikųjų riebalų, vitamino D ir seleno. Šios medžiagos turi įtakos širdies ir kraujagyslių bei imuninės sistemos veiklai.
Be to, šiame produkte yra jodo, fosforo ir vitaminų E bei B grupės vitaminų. Pažymima, kad riebios žuvies per savaitę reikėtų suvalgyti maždaug du ar tris kartus, maždaug 120 g per dieną.
Ir ši rekomendacija gali būti taikoma silkei, tačiau šiuo atveju svarbu atsižvelgti į tai, kokia forma šis produktas atsiras lėkštėje. Juk reikia žinoti, kaip pasirinkti silkę, kad nepakenktumėte savo organizmui.
Taigi šiuo atveju svarbus druskos kiekis šiame produkte. Silkė gali būti lengvai sūdyta ir stipriai sūdyta. Su pastaruoju variantu turėtumėte būti atsargesni. Tokiu atveju patartina žuvį prieš tai pamirkyti vandenyje. Mat dėl druskos pertekliaus ji gali būti labai kenksminga mūsų organizmui. Didelis druskos kiekis kenkia mūsų širdžiai ir kraujagyslėms.