Pirmiausia turite apžiūrėti vaisių ir įsitikinti, kad jis neturi įpjovimų ar įtrūkimų. Jei ant žievės yra šviesi dėmė, tai tik rodo, kad būtent šioje pusėje arbūzas gulėjo prieš sunokdamas.
Spalvos intensyvumas rodo jo sunokimą. Ji turėtų būti ryškiai žalia, o juodos juostelės šiame fone turėtų būti kontrastingos. Tokio vaisiaus uodega yra rusvai smėlio spalvos ir sausa.
Žievelė neturėtų būti blizganti. Reikėtų rinktis labiau matinį paviršių. Pirmenybę reikėtų teikti vidutinio sunkumo, o ne sunkiems vaisiams.
Reikėtų nepamiršti, kad arbūzų nereikėtų palikti atviroje saulėje per karščius. Jie tik greičiau suges. Pirmenybę reikėtų teikti tiems vaisiams, kurie guli pavėsyje arba vėsioje vietoje. Pageidautina, kad jie būtų ant specialių padėklų, o ne gulėtų ant žemės.
Vos parsinešus arbūzą iš parduotuvės ar turgaus, jį reikia kruopščiai nuplauti. Rekomenduojama arbūzą plauti vėsiu vandeniu su muilu arba specialia priemone, skirta daržovėms ir vaisiams plauti.