Ar žinote, kaip ir kada į kavą pilti pieno, kad nesugadintumėte gėrimo skonio? Daugelis kavos mėgėjų tai daro neteisingai. Mėgaukitės tinkamai paruošta, o ne skysta, išskirtinai kreminės konsistencijos kava!
Skubėdami, ypač ryte, į ką tik paruoštą kavą galite tiesiog įpilti šalto pieno ar grietinėlės tiesiai iš šaldytuvo. O tada suprantate, kad paruošto gėrimo skonis labai skiriasi nuo tos pačios kavos, patiektos kavinėje. Čia ir yra didžiausia klaida.
Jei leisite šviežiai paruoštai kavai pastovėti porą minučių ir tada į ją įpilsite pašildyto (!) pieno ar grietinėlės, viskas pasikeis. Gėrimas įgaus sodrų kavos-grietinėlės skonį. Kava nebebus tokia skysta. Neskubėkite ruošti kavos, neimkite pieno tiesiai iš šaldytuvo, o pašildykite jį: mėgausitės kiekvienu kavos puodeliu!