Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Instrumentai naudojami jogos užsiėmimų metu

Partnerio turinys

– tai senovės Indijos dvasinės disciplinos dalis, skatinanti sąjungą tarp kūno, proto ir sielos. Teigiama, jog praktikuojant tam tikras pozas, kvėpavimo technikas bei meditaciją, galima įgyti daugiau vidinės ramybės ir aiškumo. Joga vis labiau populiarėja ir . Įprastai užsiėmimų metu yra naudojami skirtingi , kurie padeda pasiekti norimų tikslų. Didelę šių įvairovę rasite „Sound Mystery“ parduotuvėje. Visgi, sugrįžkime prie esmės ir trumpai aptarkime instrumentus, naudojamus jogos užsiėmimų metu.

Gongai

Gongai – tai metaliniai, įprastai iš bronzos arba vario lydinio pagaminti instrumentai. Juos liečiant sukuriami atpalaiduojantys garsai, dažniausiai girdimi jogos užsiėmimų metu. Teigiama, kad taip sukeliamos vibracijos, kurios turi teigiamą poveikį žmogaus kūnui ir protui. Visgi, gongų dažniai bei garsai gali skirtis, priklausomai nuo instrumento dydžio, storio ir gaminimo medžiagos. Įprastai virpesiai skirstomi į 3 pagrindines kategorijas: žemo, vidutinio bei aukšto dažnio. Teigiama, kad vibracijos gali padėti sumažinti stresą, skausmą, sustiprinti imunitetą, atsikratyti negatyviomis mintimis, pagerinti santykius. Taigi, gongas yra vienas iš esminių instrumentų, naudojamų jogos užsiėmimų metu.

Dainuojantys dubenys

Dainuojantys dubenys (kitaip – Tibeto dubenys) yra senoviniai muzikiniai instrumentai, dažnai naudojami jogos užsiėmimų metu. Įprastai pats gimsta nuo dubens sienelių vibracijos. Teigiama, kad malonus skambesys gali padėti pasiekti gilaus atsipalaidavimo būseną. Kita vertus, kartais dainuojantys dubenys taip pat statomi ant žmogaus kūno. Toks vibracijų masažas padeda išsilaisvinti nuo streso, grąžina gyvenimo jėgas ir suteikia daugiau kūrybiškumo.

Tingšos

Tingšos – tai žalvariniai instrumentai, naudojami muzikinės aukos įvairiose dvasinėse praktikose, įskaitant jogą. Įprastai jais siekiama išlaikyti maksimalią koncentraciją. Grojant tingšomis pasigirsta aiškūs ir gražūs garsai, sukuriantys nepaprastą ramybę. Teigiama, kad dar viena instrumento paskirtis yra paraginti įsisąmoninti, kas esame ir ko siekiame.

Kiti instrumentai

Jogos metu taip pat gali būti naudojami tokie instrumentai, kaip vėjo varpeliai, kalimbos, sansulos, barškučiai, medinės fleitos. Kiekvienas iš jų turi savo paskirtį ir padeda pasiekti norimų tikslų. Bet kokiu atveju, nurodyti instrumentai dažniausiai yra neatsiejama jogos, įvairių meditacijų bei kitų panašių užsiėmimų dalis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą