iOS 18 atnaujinimas: palaikomų įrenginių sąrašas

iOS 18 su dirbtiniu intelektu

Preliminariais duomenimis, „iOS 18“ palaikys visi „iPhone“ modeliai, kuriuose veikė „iOS 17“, tačiau norint išnaudoti visas dirbtinio intelekto funkcijų galimybes, reikės naujo „ Pro“. Taip yra dėl „A17 Pro“ procesoriaus ir 16 branduolių neuročipo, todėl jis yra daug galingesnis nei ankstesni modeliai.

Deja, „iPhone 15“ ir vėlesnių modelių, įskaitant naujausios kartos „iPhone SE“, savininkai dėl aparatūros apribojimų negalės naudotis visomis AI naujovėmis.

Suderinamų prietaisų sąraše yra:

Be „iOS 18“, „“ taip pat pristatys „iPadOS 18“ ir „macOS 15“ atnaujinimus, kurie taip pat bus papildyti dirbtinio intelekto funkcijomis, reikalaujančiomis bent M1 procesoriaus, paliekant senesnius nei 5-osios kartos „iPad“ įrenginius ir visus „“ pagrindu veikiančius „Mac“ kompiuterius.

Pasak šaltinių, šis atnaujinimas bus didžiausias „iPhone“ programinės įrangos istorijoje. Tikimasi, kad naujos funkcijos, įskaitant lankstesnius darbalaukio nustatymus, panašius į „Android“, leis naudotojams savo nuožiūra pritaikyti sąsają. Kompanija „Apple“ tikisi, kad naujos dirbtinio intelekto funkcijos ir naujos sąsajos pritaikymo bus pagrindinė paskata naudotojams atnaujinti savo įrenginius. Visiškai išleisti „iOS 18“ planuojama rugsėjo mėn. po „iPhone 16“ pristatymo.

Išeiti iš AMP versijos