„iOS 18” atsiras naujas „Safari” svetainių naršymo asistentas

iOS 18 ir Safari

Remiantis vidiniu kodu, kurį „” serveriuose rado Nicholas Alvarezas, „” pristatys naują pagalbininką naršant internete „Safari”. Informaciją apie kodo egzistavimą patvirtino Aaronas Perrisas iš „MacRumors”. Tačiau šiuo metu žinoma nedaug detalių.

Alvarezas sakė, kad naršyklės asistentas naudos „iCloud Private Relay” infrastruktūrą duomenims siųsti į „Apple”, daugiausia dėmesio skiriant privatumui. Jei taip, norint naudotis šia funkcija, gali prireikti „iCloud+” prenumeratos, tačiau tai tik spėjimas.

„Safari” asistentas gali būti viena iš naujų generatyvinių dirbtinio intelekto funkcijų, kurios, kaip kalbama, bus įdiegtos į „” telefonus kartu su „iOS 18” išleidimu.

Alvarezas „Apple” serveriuose esančiame vidiniame kode taip pat aptiko funkciją „Encrypted Visual Search”, tačiau konkrečios detalės nežinomos. Steve'as Moseris iš „MacRumors” praėjusiais metais „VisionOS” beta versijos kode aptiko naują „Apple” ausinių „” vizualinės paieškos funkciją, kuri leistų naudotojams kopijuoti ir įklijuoti atspausdintą tekstą iš realaus pasaulio į programas, tačiau ši funkcija, kaip matome, dar nebuvo įgyvendinta.

Tačiau kodas taip pat gali priklausyti jau egzistuojančiai funkcijai „Kas paveikslėlyje? ” (Visual Look Up on iPhone) funkcijai, kuri gali identifikuoti objektus nuotraukose ir vaizdo įrašuose.

Galbūt daugiau apie šias naujas funkcijas sužinosime, kai birželio 10 d. „Apple” pristatys „iOS 18” per pagrindinį pranešimą.

Išeiti iš AMP versijos