„iOS 18“ bus įdiegta įdomi galimybė: naudojant „Face ID” galėsite užrakinti programėles

iOS 18 FaceID užraktas

Operacinėje sistemoje „iOS 18“ bus siūloma nauja saugumo funkcija, kuri leis naudotojams užblokuoti atskiras programėles.

Naujoji funkcija suteiks naudotojams galimybę blokuoti integruotas „“ programėles, tokias kaip „Mail“, „Messages“, „Notes“, „Photos“, „“, „Settings“ ir kitas, taip užtikrinant papildomą privatumo ir saugumo lygį. Programai atrakinti reikės „Face ID“ autentiškumo patvirtinimo, tikėtina, kad ši funkcija veiks ir su „Touch ID“ arba standartiniu „iPhone“ slaptažodžiu.

Pranešama, kad kol kas nežinoma, ar naujovė veiks su trečiųjų šalių programomis, atsisiųstomis iš „App Store“.

Kompanija „“ leidžia blokuoti tam tikrą turinį naudojant „Face ID“, „Touch ID“ arba slaptažodį. Pavyzdžiui, galite blokuoti turinį programėlėje „Pastabos“ ir nuotraukas, esančias programėlės „Nuotraukos“ albumuose „Neseniai ištrinti“ ir „Paslėpti“. Naujojoje „iOS 18“ funkcijoje ši galimybė išplėtota ir žengiama dar toliau – galima visiškai užblokuoti atskiras programėles, net jei pats „iPhone“ prieš tai jau buvo atrakintas.

„iOS 18“ nebereikės blokuoti prieigos prie programėlių naudojant „Screen Time“ arba „Shortcuts“.

Tikimasi, kad „Apple“ pristatys „iOS 18“ per savo pagrindinį pranešimą . Apibendrinant: „Apple Worldwide Developers Conference“ (WWDC) yra pasaulinė „Apple“ platformų kūrėjams skirta konferencija. Ji kasmet rengiama Kalifornijoje. Šių metų renginys prasideda birželio 10 d. ir truks iki birželio 14 d.

Išeiti iš AMP versijos