„iOS 18” naudojantys „iPhone” telefonai gaus 25 % didesnį našumą

iPhone su iOS 18 taps daug greitesni

Naujausi „” modeliai, atnaujinus „iOS 18”, tampa našesni, išsiaiškino „9To5Mac” žurnalistai. Viskas dėl „Neural Engine”.

Ekspertai atnaujino „iPhone 15 Pro Max” iki „iOS 18” ir išbandė jį naudodami „Geekbench” lyginamąjį testą. parodė, kad „Apple A17 Pro” luste esančio „Neural Engine” našumas padidėjo 25 % ir pasiekė 7816 taškų. Palyginimui, panašaus testavimo su „iOS 17.5.1” metu tas pats surinko mažiau nei 6000 taškų.

Verta priminti, kad „iOS 18” yra pirmoji „Apple” operacinė sistema, į kurią įtrauktos dirbtinio intelekto funkcijos, susijusios su pokalbių robotu „ChatGPT” ir neuroninio tinklo modeliu „Apple Intelligence”. Visus su dirbtiniu intelektu susijusius skaičiavimus „iPhone” atlieka specialus neuroninis , kuris yra „Apple” A serijos procesorių dalis. Pirmą kartą „Neural Engine” pasirodė „iPhone X” skirtoje A11 mikroschemoje ir buvo naudojamas „”.

Šiandien „Neural Engine” yra atsakingas ne tik už veido atrakinimo technologiją, bet ir už visas dirbtinio intelekto funkcijas „iOS 18” ir būsimose operacinės sistemos versijose. Reikėtų pažymėti, kad „Apple” intelekto technologiją palaiko tik naujausi „iPhone” modeliai, pradedant nuo „iPhone 15 Pro” ir „15 Pro Max”. Būtent šiuose išmaniuosiuose telefonuose buvo padidintas neuroninio variklio našumas, nes visas jo potencialas tapo būtinas siekiant užtikrinti stabilų visų AI parinkčių veikimą.

Paprastai tariant, „iPhone 15 Pro” ir „15 Pro Max” visada yra 25 % našesni, tačiau „iOS 17” ši galia buvo programiškai sumažinta, nes nebuvo reikalinga. Šiuo metu poreikis atsirado dėl AI įdiegimo.

Neural Engine taip pat taps galingesnis „Mac” kompiuteriuose ir „iPad” su M1 ir naujesniais lustais. Ekspertai pažymi, kad senesnių „iPhone” modelių našumas įdiegus „iOS 18” nepadidės, nes jie nepalaiko „Apple Intelligence”.

Išeiti iš AMP versijos