„iPhone 15“ kaina jau sumažėjo 25 %: kodėl „Apple” atpigino savo telefonus?

Pasak šaltinio, „“ patrauklumas Kinijos rinkoje pamažu mažėja, todėl „“ ir trečiųjų šalių parduotuvės toliau mažina kainas.

Nuo m. „“ išmaniųjų telefonų kainos buvo sumažintos kelis kartus. Dabartinė standartinės „iPhone 15“ versijos su 128 GB „flash“ atminties kaina Kinijoje sumažėjo iki 620 JAV dolerių, o pradinė kaina buvo apie 830 JAV dolerių. Tai reiškia, kad per septynis mėnesius nuo išleidimo „iPhone 15“ kaina Kinijoje sumažėjo 25 %.

Socialinės žiniasklaidos komentaruose daugelis ankstyvųjų „iPhone 15“ pirkėjų dėl to apgailestauja ir mano, kad naująjį produktą įsigijo per anksti. Tačiau tai santykinis klausimas, nes norint sutaupyti 200 JAV dolerių būtų reikėję laukti daugiau nei šešis mėnesius.

Naujausioje „iPhone“ siuntų ataskaitoje nurodoma, kad „Apple“ pardavimai Kinijos rinkoje sumažėjo 19 %, o tai yra blogiausias rezultatas nuo 2020 m. epidemijos. Tuo pat metu „Huawei“ rinkos dalis sparčiai augo: metinis augimas siekė 69,7 %, o bendrovės rinkos dalis pasiekė 15,5 %, o „Apple“ rinkos dalis sumažėjo iki 15,7 %.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos