„iPhone 17” ir „iPhone 17 Plus” turės „ProMotion Always-On” ekranus

Kitais metais „” ir „iPhone 17 Plus” turės ekranus su mažo energijos suvartojimo technologija, todėl „ProMotion” technologiją pirmą kartą bus galima naudoti standartiniuose „ iPhone” modeliuose.

Dabartiniuose „iPhone 15” ir „iPhone 15 Plus” modeliuose naudojami žemos temperatūros polikristalinio silicio (LTPS) skydeliai, o „iPhone 15 Pro” modeliuose – pažangesni žemos temperatūros polikristalinio oksido (LPTO) skydeliai. LPTO plokštės palaiko „ProMotion” technologiją, kuri leidžia ekranui padidinti atnaujinimo dažnį iki 120 Hz, kad prireikus būtų galima sklandžiau slinkti ir peržiūrėti vaizdo turinį.

Naudojant „ProMotion” taip pat galima sumažinti ekrano atnaujinimo dažnį iki energiją taupesnio 1 Hz. Todėl „iPhone 15 Pro” ekranuose įdiegta funkcija „Always-On”, kuri rodo laikrodį, valdiklius, pranešimus ir ekrano užsklandą užrakintame ekrane net tada, kai prietaisas yra užrakintas.

Tikimasi, kad „Apple” šių metų „” ir „iPhone 16 Plus” ir toliau naudos mažiau pažangias LPTS plokštes, kad išlaikytų skirtumą tarp standartinių ir „Pro” modelių, o tai reiškia, kad 2025 m. išmaniųjų telefonų linija bus pirmoji, kurioje „ProMotion” ekranai bus naudojami visuose įrenginiuose.

Pasak „The Elec”, Kinijos tiekėjas BOE tikisi tiekti LPTO skydelius „iPhone 17” serijai, tačiau išlieka klausimų, ar jis sugebės pasiekti reikiamus gamybos pajėgumus ir kartu atitikti „Apple” kokybės kontrolės standartus.

Jei BOE nesugebės įvykdyti reikalavimų, „Apple” tikriausiai kreipsis į kitus LPTO plokščių tiekėjus, pavyzdžiui, „” ir „LG Display”, ir tikėsis, kad BOE gamins LPTS pagrindu pagamintas OLED plokštes senesniems „iPhone” modeliams ir, kaip spėjama, „iPhone SE4”.

Pasak ekranų analitiko Rosso Youngo, šių metų „iPhone 16 Pro” modelių kraštinių santykis bus didesnis – 19,6:9, o kitais metais šis pokytis bus taikomas ir standartiniams „iPhone 17” modeliams. Tikimasi, kad prietaisų dydis padidės nuo 6,12 ir 6,69 colių iki atitinkamai 6,27 ir 6,86 colių. Tai reiškia, kad abiejų prietaisų ekrano dydis padidės 2,5 %.

Apskritai tai reiškia, kad standartiniai „iPhone 17” modeliai sulauks reikšmingo ekrano atnaujinimo, didesnių matmenų ir LPTO ekranų „ProMotion” ir „Always-On Display”.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos