“iPhone 17”: penkios funkcijos, kurias “Apple” planuoja įgyvendinti iki 2025 m.

IPhone 17

“Apple” “” plėtros planas yra sudarytas keleriems metams į priekį, o bendrovė nuolat dirba su tiekėjais prie kelių “iPhone” modelių vienu metu, todėl kartais sulaukiame naujų funkcijų nutekėjimo gerokai prieš pristatymą. Ne išimtis ir 17-oji “iPhone” serija, todėl jau dabar žinome, ko galima tikėtis iš 2025 m. “Apple” išmaniųjų telefonų linijos.

Jei kitais metais planuojate praleisti “” arba tiesiog esate smalsūs, pateikiame penkias spėjamas funkcijas, kurių, kaip tikimės, atsiras “” serijoje, kuri, tikėtina, bus išleista 2025 m. rugsėjį.

Didesni standartiniai įrenginiai

Kalbama, kad kitų metų “iPhone 16 Pro” ir “iPhone 16 Pro Max” turės didesnius ekranus, atitinkamai nuo 6,12 ir 6,69 iki 6,27 ir 6,86 colių. Tikimasi, kad 2025 m. pasirodžius “iPhone 17” ir “iPhone 17 Plus”, “Apple” taip pat padidins dviejų standartinių “iPhone” modelių ekranų įstrižaines iki 6,27 ir 6,86 colių. Dėl to tikimasi, kad visoje “iPhone 17” linijoje bus naudojamas aukštesnis 19,6:9 kraštinių santykis, t. y. įrenginiai bus šiek tiek aukštesni, o ne platesni.

120 Hz “ProMotion” ekranas

2025 m. “Apple” ketina išplėsti “ProMotion” standartiniuose modeliuose, o tai leis jiems padidinti atnaujinimo dažnį iki 120 Hz, kad prireikus būtų galima sklandžiau slinkti ir žiūrėti vaizdo turinį. Konkrečiai “ProMotion” taip pat leis “iPhone 17” ir “iPhone 17 Plus” ekranui sumažinti atnaujinimo dažnį iki efektyvesnio 1 Hz, o tai užtikrins, kad laikrodis, valdikliai, pranešimai ir ekrano užsklanda visada būtų rodomi užrakintame ekrane, net kai prietaisas yra užrakintas.

Veido atpažinimas po ekranu

Tikimasi, kad “iPhone 17 Pro” bus pirmasis “iPhone”, kuriame bus įdiegta po ekranu esanti veido atpažinimo technologija. Tikėtina, kad vienintelis išorinis po ekranu esančios “ požymis bus apvali išpjova priekinei kamerai. Tikėtina, kad tai bus paskutinis aukščiausios klasės “Apple” modelis su apvalia priekinės kameros išpjova. Tikimasi, kad 2027 m. “Apple” pereis prie kamerų po ekranu naudojimo “iPhone” “Pro” modeliuose, kad sukurtų tikrą “viso ekrano” išvaizdą.

“Apple” sukurtas “Wi-Fi 7” lustas

Tikimasi, kad “Apple” aukščiausios klasės modeliai bus pirmieji, kuriuose bus įdiegtas “Apple” sukurtas “Wi-Fi 7” lustas. Dėl “Wi-Fi 7” palaikymo “Pro” modeliai su palaikomu maršrutizatoriumi galės vienu metu siųsti ir priimti duomenis 2,4 GHz, 5 GHz ir 6 GHz dažnių juostomis, o tai užtikrins didesnį “Wi-Fi” greitį, mažesnį vėlavimą ir patikimesnį ryšį. Be to, “Wi-Fi” lustas leis “Apple” dar labiau sumažinti priklausomybę nuo išorės tiekėjų, pavyzdžiui, “Broadcom”, kuri šiuo metu “Apple” tiekia kombinuotą “Wi-Fi” ir “Bluetooth” lustą “iPhone”.

iPhone 17 Wifi 7 / Nuotr.: 9to5Mac

48 megapikselių teleobjektyvas

Tikimasi, kad patobulintas 48 megapikselių teleobjektyvas didžiausiame “Apple” aukščiausios klasės prietaise bus optimizuotas naudoti su būsimomis “Vision Pro” ausinėmis, kurios JAV bus išleistos 2024 m. pradžioje (dabartiniai “iPhone 15 Pro” modeliai turi 48 megapikselių pagrindinį, 12 megapikselių itin plataus kampo ir 12 megapikselių teleobjektyvus). Taigi, 2025 m. “Pro Max” bus pirmasis “iPhone”, kurio galinę kamerą sudaro vien 48 megapikselių objektyvai, todėl jis galės užfiksuoti dar daugiau fotografijos detalių.

Šaltinis: MacRumors

 

Išeiti iš AMP versijos