„iPhone 17” turės naują nuo atspindžių apsaugotą ekraną su apsauga nuo įbrėžimų

Remiantis naujais gandais iš Azijos, kitų metų „ 17” turės nuo atspindžių apsaugotą ekraną, kuris bus atsparesnis įbrėžimams nei „Ceramic Shield”, kurį „Apple” naudojo „iPhone 15” linijoje.

Kinų šaltinis „Instant Digital” teigia, kad išorinis „iPhone 17” stiklas turės „itin kietą antirefleksinį sluoksnį”, kuris yra „atsparesnis įbrėžimams, nei manote”. Dengimo įranga ką tik perduota Kinijos tiekimo grandinei, tačiau jau per vėlu, kad ji atsirastų šiemet pasirodysiančioje „” linijoje.

Ceramic Shield yra rinkodaros pavadinimas stiklo keramikos medžiagai, kurią bendradarbiaudama su „Apple” sukūrė bendrovė „Corning”. Kupertino bendrovė teigia, kad „iPhone 15” esantis „Ceramic Shield” yra „tvirtesnis už bet kokį išmaniojo telefono stiklą”. 2020 m. pristatytame „iPhone 12”, „Apple” reklamavo keramikine danga padengtą stiklą kaip 4 kartus didesnį atsparumą kritimui, palyginti su „iPhone 11”.

Neseniai „” pristatė naująjį „ ”, kuriame yra „Gorilla Glass Armour” ekrano skydelis, kurį taip pat sukūrė „Corning”. Pasak „Corning”, skydelis 75 % sumažina atspindžius, palyginti su įprastu stiklo paviršiumi, ir yra atsparus mikroįbrėžimams, kurie laikui bėgant atsiranda ant konkurentų stiklų. Be to, „Corning” teigia, kad skydeliai yra 4 kartus atsparesni įbrėžimams nei konkurentų aliumosilikatiniai apsauginiai stiklai.

Kol kas neaišku, ar „Apple” planuoja naudoti „Gorilla Glass Armour” „iPhone 17”, tačiau aprašymas sutampa su kinų šaltinio teiginiais. Gali būti, kad „Corning” taip pat tiekia „Apple” lygiavertę technologiją, kuri vadinsis kitaip.

Corning” yra ilgametė „Apple” tiekėja, o „Gorilla Glass” stiklas naudojamas visuose bendrovės prietaisuose. 2021 m. „Apple” paskelbė, kad investavo 495 mln. dolerių, kad paremtų „Corning” vykdomus „pažangių stiklo technologijų” mokslinius tyrimus ir plėtrą, dėl kurių buvo sukurtas „Ceramic Shield”.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos