„iPhone” gaus geriausią įmanomą dirbtinio intelekto funkciją tiesiai iš „Android” – balso įrašai bus apibendrinami

Itin galingos iOS 18 funkcijos su DI

Birželio mėnesį bus išleista „iOS 18” beta , o plačiajai auditorijai ji bus prieinama rugsėjo mėnesį. Būsimoji „” skirta operacinė sistema vadinama kone didžiausia ir tobuliausia istorijoje, ir visa tai dėl to, kad „Apple” ketina į savo išmaniuosius telefonus įdiegti dirbtiniu intelektu pagrįstas funkcijas.

Šviežias vidaus šaltinis atskleidė, kas naujo pasirodys „iPhone” 2024 m. iOS 18 gaus dvi dideles naujoves, susijusias su balso atkodavimu. Tikimasi, kad jos gerokai pakeis užrašų ir balso įrašymo programas.

Naudodamiesi šia nauja funkcija naudotojai galės greitai transkribuoti garso įrašus ir paversti juos tekstinėmis pastabomis. Kita funkcija – apibendrinimas naudojant dirbtinį intelektą ir svarbių taškų iš garso įrašų paryškinimas. Panašią funkciją jau siūlo „” savo „Galaxy AI”.

Pažymima, kad galimybė įrašinėti susitikimus, paskaitas ir pan. jau yra patogi „iPhone” funkcija, tačiau galimybė lengvai matyti šių įrašų transkripcijas ir santraukas bus nepaprastai svarbi galimybė. Iš tikrųjų „iPhone” naudotojai galės mažiau rašyti klaviatūra, spausdinimą pakeisdami balso įrašais.

Artėjant konferencijai WWDC 2024 vis dažniau nutekinama apie dirbtinio intelekto funkcijas, kurios bus įdiegtos į „iOS 18”. Pirmuosiuose pranešimuose minima „protingesnė” „Siri”, o „Apple” esą jau susitarė su „” dėl „ChatGPT” įdiegimo į „iPhone”.

Išeiti iš AMP versijos