“iPhone” pagaliau jau palaiko RCS pranešimus: kodėl tai svarbu kiekvienam

RCS jau veikia iPhone

Kaip ir buvo žadėta,”Apple” į “iOS” įtraukė pranešimų standartą, kurį palaiko “”.

Kalbama apie RCS – Rich Communication Service, standartą, kuris naudojamas įprastoje “Android” programoje “Messages” ir veikia internetu, o ne mobiliuoju tinklu. Kadangi “Apple” “iOS” naudoja savo protokolą, jos naudotojai negalėjo nemokamai bendrauti su tais, kurie naudojasi “Android”. Bet kokia žinutė, parašyta “iMessage” ir išsiųsta į “Android”, virsdavo mokama tekstine žinute.

Dabar viskas pasikeitė. Išleidus antrąją “” beta versiją, vartotojai OS nustatymuose pastebėjo RCS funkciją, dėl kurios “iOS” ir “Android” naudotojai dabar gali keistis nemokamomis žinutėmis, nesinaudodami trečiųjų šalių žinučių siuntimo programomis, ypač “” ir “”.

Šiuo metu šį protokolą “iPhone” telefonuose palaiko tik keli JAV operatoriai, tačiau iki viešos “iOS 18” versijos išleidimo rugsėjo mėnesį RCS žinučių siuntimo palaikymas turėtų būti pasaulinis.

“Apple” sprendimą įdiegti RCS priėmė po daugelį metų trukusio reguliavimo institucijų ir konkurentų spaudimo. Bendrovė “Google” netgi apkaltino “Apple” diskriminuojant “Android” naudojančius paauglius: esą jie negali bendrauti su bendraamžiais, kurie naudoja “iMessage”. Tai skatina “iPhone” pardavimus.

 

Išeiti iš AMP versijos