Salierai yra maistingi, o jų įtraukimas į mitybą gali būti naudingas sveikatai keliais būdais, pavyzdžiui, pagerinti antioksidantų kiekį ir skatinti sveiką kraujospūdžio lygį, rašo „Health„.
Gerina širdies sveikatą
Salieruose yra keletas augalinių junginių ir maistinių medžiagų, kurios naudingos širdies sveikatai. Jis gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnius, tokius kaip aukštas kraujospūdis, aterosklerozė ir kraujo krešuliai.
O salierų sultyse gausu kalio – mineralo, būtino kraujospūdžiui reguliuoti.
Jose yra antioksidacinių ir priešuždegiminių junginių
Salieruose yra daug junginių, turinčių antioksidacinį ir priešuždegiminį poveikį organizmui. Antioksidantai padeda išvengti ląstelių pažeidimų.
Salierų maistinė vertė
Salierai yra geras daugelio maistinių medžiagų, įskaitant ląstelieną, vitaminus ir mineralus, šaltinis. Be to, salieruose yra labai mažai angliavandenių, todėl jie yra populiari daržovė tarp tų, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčių dietų, pavyzdžiui, keto dietos.
Salieruose yra labai mažai kalorijų: dviejuose dideliuose stiebuose yra mažiau nei 20 kalorijų. Taip yra todėl, kad 95 % salierų svorio sudaro vanduo, todėl jie yra ypač drėkinantis maistas.
Du dideli salierų stiebai patenkina 12 % folio rūgšties – B grupės vitamino, būtino raudonųjų kraujo kūnelių brendimui, DNR sintezei ir ląstelių dalijimuisi – paros poreikio.
Salierai taip pat yra geras vitamino K šaltinis, kuris būtinas kraujo krešėjimui ir kaulų būklei palaikyti.
Salieruose taip pat yra kalio, mangano, vitamino C ir ląstelienos. Suvalgydami du didelius salierų stiebus per dieną, patenkinsite 7 % per dieną reikalingos ląstelienos, kuri palaiko širdies ir virškinimo sistemos sveikatą, nes užtikrina sveiką žarnyno aplinką, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir mažina lipidų kiekį kraujyje.