Išmanesnis nei bet kada anksčiau – „TikTok“ pristato vaizdo įrašų paieškos sistemą paremtą dirbtiniu intelektu

Vaizdo įrašų platforma palaipsniui programėlės paiešką papildo naujomis funkcijomis, reaguodama į naudotojų, kurių daugelis „TikTok“ naudoja paieškos sistemą, kad rastų produktus, vietas ir pan.

Praėjusį rudenį „TikTok“ pradėjo bandymus į paieškos rezultatų puslapį įtraukti „“ paieškos rezultatus. Platforma taip pat bandė pridėti nuorodas į „Wikipedia“, IMDb ir kitas svetaines. Dabar platforma bando dirbtinio intelekto įrankius, kurie naudotojams pateikia išsamesnį „“ sugeneruotą atsakymą, praneša „The Verge“. Kaip parodyta programėlės ekrano nuotraukoje, tokius atsakymus naudotojai gali matyti kompaktiškame skyriuje, esančiame po paieškos juosta ir virš atitinkamų vaizdo įrašų.

Platforma šią funkciją vadina „Al Search“ ir teigia, kad „TikTok“ algoritmas šiuos atsakymus rodo tada, kai mano, kad jie atitinka naudotojo paieškos užklausą.

„Kadangi ši funkcija yra nauja, kartais gali pasitaikyti klaidų, pavyzdžiui, netikslių ar nereikšmingų atsakymų. Al Smart Search nepakeičia profesionalios konsultacijos, ypač teisiniais, medicininiais, finansiniais ar draudimo klausimais”, – įspėja TikTok.

Šiuo metu prieiga prie šios funkcijos yra ribota. Be to, platforma ne į visas užklausas pateikia atsakymus šiuo formatu.

Reikėtų priminti, kad daugelis naudotojų taip pat naudojasi „TikTok“ kaip naujienų šaltiniu. 2023 m. „Pew Research Center“ atliktas parodė, kad nuo 2022 m. „TikTok“ naudotojų, gaunančių naujienas per šią programėlę, dalis padidėjo nuo 22 % iki 43 %.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos