Ne kiekvienam patinka virti ilgus spagečius. Daugelis susiduria su problema – jų ilgiu, o tai reiškia, kad spagečius reikia pamažu ir atsargiai įdėti į verdantį vandenį, stengiantis, kad kyšantys spagečių galiukai nenudegtų, o jau išvirę nesuliptų. Tai išties gan sudėtinga užduotis, reikalaujanti tam tikrų įgūdžių.
Dėl šios priežasties spagečiai prieš verdant dažnai sulaužomi. Tačiau italai to niekada nedaro ir niekam to daryti nepataria.
Kodėl italai nelaužo spagečių?
Pirma, nė vienas italas nesuprastų, kodėl turėtumėte pirkti spagečius ir paskui juos laužyti.
Antra, italai spagečius valgo šaukštu ir šakute. Šakutė naudojama spagečiams suvynioti, o šaukštas naudojamas tam, kad nuo spagečių galų nenutekėtų padažas. Jei spagečiais bus sulaužyti, šauktas jau neatliks savo funkcijos.
Trečia, su spagečiais Italijoje siejama daugybė tikėjimų ir liaudiškų ženklų. Italai tiki, kad jei netyčia sulaužysite spagečius, galite atnešti nelaimę savo šeimai ir sukelti problemų. Italai yra labai prietaringi ir labai rimtai žiūri į pranašystes.