Itin svarbi „Swedbank“ žinia lietuviams: sukčiai nesnaudžia, todėl įsijunkite pranešimus savo telefone

Itin svarbus Swedbank perspėjimas

” penktadienį išsiuntinėjo pranešimus savo klientams ir paragino savo išmaniuosiuose telefonuose nustatymuose leisti gauti svarbius banko programėlės pranešimus.

nesnaudžia ir įvairiais būdais bando išvilioti gyventojų pinigus. Rūpindamiesi Jūsų saugumu, kviečiame skaityti šį laišką ir sužinoti, išvengti sukčių apgaulių“, – rašo „Swedbank“.

Saugokite savo duomenis

Niekada niekam neatskleiskite savo „-ID“, naudotojo ID, PIN kodų ir neatiduokite savo mokėjimo kortelės. Gavę duomenis ar kortelę, sukčiai Jūsų vardu gali atlikti mokėjimo operacijas. Primename – jei ne Jūs patys skambinate bankui, o bankas Jums, tokių išvardintų duomenų niekada neprašome.

Žaibiškai plinta nauja sukčių afera: ragina neapsigauti

Taip pat banko ar kitų valstybės institucijų , susisiekę su Jumis, nebendrauja rusų kalba. Tad būkite budrūs ir vertinkite situaciją kritiškai – jei sulaukėte skambučio iš asmens, prisistatančio banko ar kitų institucijų darbuotoju ir pradedančio pokalbį rusų kalba, labai tikėtina, kad tai sukčius.

Neatidarykite įtartinų nuorodų

Nespauskite įtartinų el. paštu, pokalbių programėlėse ar SMS žinute gautų nuorodų. Sukčiai gali susisiekti apsimesdami banku ar kitu paslaugų teikėju (siuntų pervežimo tarnyba, Valstybine mokesčių inspekcija ir pan.) – paspaudę nuorodą Jūs galite būti nukreipti į svetainę, kuri net atrodo kaip mūsų interneto bankas ar paslaugų teikėjo interneto puslapis.

Susisiekdami su Jumis SMS žinute mes niekada neprašome paspausti nuorodos, kurioje reiktų suvesti kortelės ar prisijungimo prie interneto banko duomenis. Atkreipkite dėmesį, kad mūsų el. laiškų adresai baigiasi @swedbank.lt. Taip pat pasitikrinkite ir kitų paslaugų teikėjų el. adreso teisingumą.

Išlaikykite minimalius mokėjimo limitus

Pasirinkite kiek įmanoma mažesnius mokėjimo limitus, tačiau atsižvelkite į savo kasdienius poreikius. Keisti mokėjimo limitus galite interneto banke ir išmaniojoje programėlėje – greitai ir lengvai. Nauji limitai įsigalioja iš karto juos pakeitus.

Išjunkite atsiskaitymo internetu funkciją, jei jos nenaudojate

Rekomenduojame įjungti atsiskaitymo internetu funkciją tik toms kortelėms, kurias dažnai naudojate apsipirkdami internetu. Jei tą darote retai, išjunkite šį funkcionalumą mūsų išmaniojoje programėlėje arba interneto banke, o įjunkite tik prireikus.

Įjunkite programėlės pranešimus

Įsitikinkite, kad išmaniojoje programėlėje esate įjungę pranešimų funkciją – taip visada būsite informuoti apie bet kokias su Jūsų sąskaita susijusias operacijas.

Sudvejoję – užblokuokite savo kortelę

Jei turite įtarimą, kad patekote į sukčių pinkles, Jūs galite laikinai užblokuoti savo kortelę išmaniojoje programėlėje ar interneto banke.

Išeiti iš AMP versijos