Įtrinkite lauro lapus vieną į kitą: sumanus triukas duos nuostabų rezultatą

Lauro lapai nauda

Lauro lapas – populiarus prieskonis lietuvių virtuvėje. , sriubos ir troškiniai kartais sunkiai įsivaizduojami be šio ingrediento. Tačiau daugelis jį naudoja neteisingai. Dėl to gali būti labai kartaus arba išvis nebus lauro lapo poveikio. Todėl reikia žinoti keletą taisyklių, kurios padės tinkamai atskleisti šio prieskonio aromatą.

Atskleiskite lauro lapo aromatą

Kad aromatas būtų intensyvesnis, prieš naudojimą lauro lapus reikia patrinti rankose arba patrinti vieną į kitą. Kiekvieną lapelį šiek tiek atlenkite, šiek tiek paminkykite, patrinkite, kad taptų lankstesni. Tik nereikia jų sulaužyti.

Lauro lapuose yra karčiųjų medžiagų, todėl ilgai pabuvus stipriai verdančiame vandenyje, maistas gali tapti nevalgomas dėl kartumo. Todėl prieskonius reikia dėti likus penkioms minutėms iki sriubos ar sultinio paruošimo ir likus 10 minučių iki troškintų patiekalų paruošimo.

Be to patyrę virėjai į vištienos sultinį nededa lauro lapų. Priešingu atveju praras skonį ir aromatą. Į daržovių sultinį lauro dedami vos keli arba visai nededami.

Vienam litrui vandens reikia paimti ne daugiau vieną ar du lapelius.

Išeiti iš AMP versijos