Daugelis žmonių mano, kad termiškai apdorojant vaisius žūsta maistingosios medžiagos. Tačiau tai nėra visiška tiesa. Pavyzdžiui, nors švieži obuoliai yra labai sveiki, tačiau būtent kepti jie turi dar didesnį teigiamą poveikį sveikatai.
Taigi, kepant sumažės vitamino C kiekis, tačiau pektino kiekis 100 g galutinio produkto bus dar didesnis, nes dalis vandens išgaruoja. Pektinas yra labai vertinga medžiaga. Įrodyta, kad pektinas gali mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, todėl lėtina aterosklerozės vystymąsi ir mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Sergant daugeliu virškinamojo trakto ligų, pavyzdžiui, gastritu, pacientams skiriami tik kepti obuoliai. Jie nesukelia fermentacijos žarnyne, todėl yra įtraukti į rekomendacijas maitinti mažus vaikus, pooperaciniu laikotarpiu, disbiozei šalinti ir cholesterolio kiekiui mažinti.