Įvardyta 10 geriausių kalėdinių mugių pasaulyje

Mindaugas Bružas

ir sparčiai artėja, todėl metas sužinoti, kur vyksta geriausios kalėdinės mugės pasaulyje ir kur nuvykti, kad puikiai suderintumėte pramogas ir apsipirkimą.

Kaip rašo „Mirror„, „Planet Cruise” sudarytame sąraše atsižvelgiama į šešis skirtingus veiksnius: prekystalių skaičių; darbo datas; „TripAdvisor” reitingus; „TripAdvisor” atsiliepimus; „” paieškos apimtis ir „Instagram” žymių (#) duomenis.

Kalėdinės mugės miestuose
Kalėdinės mugės miestuose 2023 / 2024

Šiemet į geriausių mugių dešimtuką pateko:

  1. Bryanto parkas, Niujorkas, JAV;
  2. Marienplatz, Miunchenas, ;
  3. Kelno katedra, Kelnas, Vokietija;
  4. Krokuvos centrinė aikštė Rynek Glowny, Lenkija;
  5. Švento Stepono bazilika, Budapeštas, Vengrija;
  6. Blenheimo rūmai, Vudstokas, Jungtinė Karalystė;
  7. Žiemos stebuklų šalis, Haid parkas Jungtinėje Karalystėje;
  8. Aleksandro aikštė, Berlynas, Vokietija;
  9. Vroclavo turgus, Vroclavas, Lenkija;
  10. Lisebergas, Geteborgas Švedijoje.

Nors į pirmąją mugės vietą – Bryant Park Winter Niujorke – teks skristi kelias valandas, tai tikrai verta. Manhatano centre esančiame parke įrengta nemokama 1 500 kvadratinių metrų ploto čiuožykla. Mugėje būna 180 įvairiausių prekybininkų prekystalių ir palapinių.

Antroji vieta šiemet atiteko Miuncheno Marienplatz aikštei. Šis turgus turi 25 618 atsiliepimų „TripAdvisor” svetainėje ir 50 prekystalių.

Trečioji vieta taip pat yra Vokietijoje, Kelno mieste. Šalia vienos didingiausių Europos katedrų rasite didžiulį 150 prekystalių turgų, kuris veikia tik 30 dienų.

Tuo tarpu Jungtinėje Karalystėje esantis Vinterlandas, pernai užėmęs antrąją vietą, nustumtas į antrąją sąrašo pusę. Priežastis gali būti , nes anksčiau daugelis lankytojų ne kartą skundėsi, kad Žiemos stebuklų šalyje per brangu.

Jei jums labiau patinka mastas, užtektų nuvykti į Strasbūrą Prancūzijoje arba Kalgarį Kanadoje, kuriuose yra po 300 prekystalių. Nė vienas iš jų šiemet nepateko į dešimtuką, tačiau pagal dydį juos verta aplankyti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment