Ispanijos šiaurėje sumuštas brangiausio pasaulyje “elitinės” Astūrijos sūrio veislės Cabrales rekordas. Jį aukcione pavyko parduoti už 30 tūkst. eurų garsiam restoranui Ivanui Suarezui (įstaigos “El Llagar de Colloto” Astūrijos kunigaikštystėje savininkui), praneša “Independent”.
Sūris su mėlynuoju pelėsiu sveria 2,2 kg. Taip pat šis rekordininkas 51-ajame kasmetiniame Astūrijos konkurse laimėjo geriausios veislės apdovanojimą. Sūris buvo pagamintas Los Puertos, vietos šeimos valdomoje gamykloje.
Įmonė priklauso verslininkei Rosai Vadi. Kaip komentavo jos sūnus Guillermo Pendas, šeima žinojo, kad gamina gerą sūrį, tačiau pasiekti tokį rezultatą nėra lengva.
Pasak pačios Rosos, šio tipo sūrio gamybos procesas yra toks, kad jis mažiausiai aštuonis mėnesius brandinamas oloje 1 400 m aukštyje, 7C temperatūroje, kad būtų užtikrintas tinkamas skonis.
Kaip komentavo “sūrio partijos” nugalėtojas ponas Suarezas, jį įkvėpė “aistra žemei” ir sūrio gamintojų sunkaus darbo supratimas.
Žiniasklaida pažymi, kad Cabrales sūrio kaina paprastai svyruoja nuo 35 iki 40 eurų už kilogramą. Sūris gaminamas iš žalio karvės pieno arba karvės, avies ir ožkos pieno mišinio. Sūris brandinamas Picos de Europa nacionalinio parko urvuose.