Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

JAV netrukus atsiras pirmasis kelias, kuriame bus galima įkrauti elektromobilius kelyje

Kelias kuris ikrauna elektromobilius
Mindaugas Bružas

Bendrovė „Electreon” paskelbė apie pirmojo JAV greitkelio su integruota belaidžio elektromobilių įkrovimo sistema statybą. Statyboms pasirinkta Detroito vietovė. Kelio ilgis neviršija vienos mylios. Projektas yra eksperimentinio pobūdžio, jo tikslas – išsiaiškinti realias tokios sistemos veikimo sąlygas ir nustatyti tokių kelių naudą.

Pirmas kelias pasaulyje, kuriame bus galima įkrauti elektromobilį juo važiuojant

Kelias kuris ikrauna elektromobilius juo vaziuojant
Kelias kuris įkrauna elektromobilius juo važiuojant

Kelias gaus elektros energiją iš viešojo tinklo ir perduos ją į po danga esančias įkrovimo rites. Ritės yra sujungtos atskirai, todėl atsitiktinai jas pažeidus tinklas nenutrūksta. Transporto priemonėse reikės įrengti aktyvųjį energijos priėmimo įrenginį, kad būtų galima priimti energiją. Nesilietus su juo, kelias neišskiria energijos, todėl nėra pavojaus, kad per kelią einantys ir bus nutrenkti elektros srovės.

Sudėtingiausia apskaičiuoti mokestį už šią paslaugą, nes perduodamos energijos kiekis priklauso nuo elektromobilio tipo ir greičio. Idealiausias ir lengviausiai įdiegiamas viešasis , kuris važiuoja tais pačiais maršrutais ir tvarkaraščiais. Kitas praktiškas variantas – , kuriuose yra kuo daugiau spūsčių, kad būtų įkraunami jiems stovint. Tačiau vairuotojai turėtų nepamiršti, kad toks kelias, net ir ilgas, negalės visiškai įkrauti elektromobilio.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą