JAV svarstoma išvis uždrausti kiniškus elektromobilius, priežastis – privačių duomenų rinkimas ir perdavimas Kinijai

Koniškus automobilius norima uždrausti JAV

Kiniški gali būti uždrausti Jungtinėse Valstijose. “Išmaniosios” technologijos, kuriomis aprūpinti šiuolaikiniai kinų , gali rinkti ir perduoti duomenis Kinijai – ypač kariuomenei, Atstovų rūmuose pareiškė JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo.

Atsižvelgiant į tai, siūloma arba kištis į jų programinę įrangą, arba visiškai pašalinti juos iš Amerikos kelių.

Kol kas neaišku, ar Kinijos uždraus elektromobilius, ar ras būdą stebėti išmaniąją elektroniką, tačiau šis klausimas jau svarstomas aukščiausiuose sluoksniuose. Bet kuriuo atveju visi elektromobilių surinkti duomenys turėtų būti saugomi Jungtinėse Valstijose, sakė Raimondo.

Ji taip pat priminė, kad jau riboja JAV pagamintų elektromobilių, įskaitant “Tesla”, naudojimą. Dar 2021 m. Kinijos valdžios institucijos privačiai paprašė valstybinių įmonių darbuotojų nevažiuoti “Tesla” automobiliais į darbą, taip pat nevažiuoti jais į vietoves, kuriose gyvena nacionalinio saugumo pareigūnai. Buvo uždrausta “Tesla” įvažiuoti į karinius kompleksus, ligonines ir oro uostus.

Priežastis panaši: teigta, kad elektromobiliai gali rinkti nuotraukas ir vaizdo įrašus, duomenis apie maršrutus ir automobilių savininkus, kurie bus perduoti JAV vyriausybei.

Žinia apie naują politikos sugriežtinimą kiniškų automobilių atžvilgiu pasirodė po sprendimo padidinti muitus nuo 25 proc. iki 100 proc. Po JAV padidinti mokesčius nusprendė ir , kuri yra daug svarbesnė rinka Kinijos ekologiškų automobilių gamintojams, taip pat Turkija ir Kanada.

Išeiti iš AMP versijos