Kas nemėgsta varškėčių? Šis paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas populiarus ir tarp suaugusiųjų, ir tarp vaikų. Varškė yra baltymų, kurie būtini mūsų organizmui, šaltinis. Joje taip pat yra kalcio, kuris stiprina kaulus ir dantis.
Varškėčius galite pasigaminti su įvairiais priedais, kurie juos padarys dar skanesnius ir sveikesnius.
Pavyzdžiui, galite pridėti:
- Razinų;
- Džiovintų abrikosų;
- Aguonų;
- Riešutų;
- Vaisių.
Sudedamosios dalys:
- 400 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 3 šaukštai cukraus;
- 2 valg. šaukštai manų kruopų;
- 1 valgomasis šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus kepimui.
Paruošimas:
- Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, manų kruopas, vanilės ekstraktą ir druską.
- Iš masės suformuokite nedidelius blynelius.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus.
- Kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Varškėčius patiekite su grietine, medumi arba uogiene.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi