Virtuvėje dažnai laikome daiktus, kuriuos norime turėti nuolat po ranka, nesusimąstydami, kad jiems ten visai ne vieta. Pavyzdžiui, įprasta prieskonių vieta virtuvės spintelėje yra labai dažna klaida.
Prieskonius ir prieskonines žoleles draudžiama laikyti patalpoje, kurioje nuolat keičiasi temperatūra: jie praranda aromatą ir kitas savybes, tampa neskanūs ir nebegali suteikti patiekalams ryškaus skonio. Geriau juos laikyti atokiau nuo viryklės ir kriauklės, sausoje ir tamsioje vietoje.
Dėl tos pačios priežasties iš virtuvės pašalinkite visus vaistus: jie nepakenčia drėgmės ir temperatūros pokyčių. Netinkamas laikymas gali sukelti nepageidaujamą šalutinį poveikį, kurį sukelia vaistų vartojimas laikui bėgant.
Trečias dalykas, kuriam virtuvėje ne vieta, yra kilimas. Kai kurie žmonės mėgsta juo papildyti interjerą, tačiau tai neteisinga: vandens, aliejaus ir riebalų purslai bet kokį kilimą greitai pavers negražiu skuduru.