Jus gali stebėti per nešiojamojo kompiuterio kamerą: ekspertai paaiškino, kaip tai nustatyti

Įsilaužimai į kompiuterius

Viskas, ko reikia įsilaužėliui, kad perimtų jūsų interneto kamerą, – tai įsiskverbti į nešiojamąjį kompiuterį su nuotolinio valdymo kenkėjiškomis programomis. Tai suteikia jiems prieigą prie jūsų asmeninių failų, žinučių ir naršymo istorijos.

Tačiau galite ieškoti įspėjamųjų ženklų ir pagerinti kompiuterio kameros saugumą atlikdami toliau nurodytus veiksmus.

1. Patikrinkite, ar šviečia kameros lemputė

Jei interneto kameros lemputė šviečia arba veikia neįprastai (šviesos diodas mirksi) net tada, kai interneto nėra įjungta, kažkas negerai. Gali būti, kad tiesiog kita fone veikianti arba plėtinys naudoja internetinę vaizdo kamerą. Patikrinkite ją dar kartą.

2. Patikrinkite naršyklės plėtinį

Iš naujo paleiskite kompiuterį ir įjunkite naršyklę. Jei atidarius naršyklę užsidega internetinės vaizdo kameros indikatorius, tikėtina, kad problema susijusi su naršyklės plėtiniu. Tačiau kuris plėtinys? Išjunkite plėtinį vieną po kito, kad nustatytumėte priežastį ir atgautumėte kontrolę.

3. Patikrinkite, ar veikia internetinės vaizdo kameros procesas

Atidarykite „Task Manager” ir kortelėje „Processes” raskite visas veikiančias programas. Patikrinkite, ar yra internetinės vaizdo kameros programa. Jei ją rasite, nepanikuokite. Gali būti, kad ji tiesiog nustatyta paleisti pagal numatytuosius nustatymus, kai iš naujo paleidžiate prietaisą. Galite patikrinti iš naujo paleisdami kompiuterį ir pažiūrėdami, ar internetinės vaizdo kameros programa įsijungia automatiškai.

4. Pabandykite paleisti internetinę vaizdo kamerą

Uždarykite visas programas ir įjunkite internetinę vaizdo kamerą. Jei gaunate klaidos pranešimą, kad kamera jau naudojama, gali būti, kad nešiojamojo kompiuterio kamera yra sugedusi arba programa veikia fone.

5. Garso ir vaizdo įrašų

Jei buvo įsilaužta į jūsų interneto kamerą, galite rasti garso ar vaizdo įrašų, kurių neprisimenate. Nueikite į aplanką, kuriame jūsų interneto kamera saugo tokius failus. Be to, dar kartą patikrinkite internetinės vaizdo kameros nustatymus, kad įsitikintumėte, jog aplankas nebuvo pakeistas be jūsų žinios. Tačiau nepasikliaukite vien šiuo metodu. Kai kurie įsilaužėliai viską, ką mato per internetinę vaizdo kamerą, įrašo į savo įrenginius.

6. Paleiskite kenkėjiškų programų skenavimą

Jei pastebėjote, kad nepažįstama programinė įranga slapta naudoja jūsų kamerą, nedelsdami patikrinkite kompiuterio sistemą, ar joje nėra kenkėjiškų programų. Jei randama, perkelkite failą į karantiną. Jei problema išlieka ir įtariate, kad į kamerą buvo įsilaužta, kreipkitės į kompiuterių techniką.

Išeiti iš AMP versijos