Virtos bulvės yra vienas populiariausių lietuvių garnyrų. Tačiau ne visi kartais susimąsto, kad net ir indai atlieka svarbų vaidmenį verdant paprasčiausias bulves. Pavyzdžiui, kad bulvės išvirtų tolygiai, reikia naudoti tam tikrus puodus.
Kokie indai tinka daržovėms virti?
Pirmiausia turėtumėte pasirinkti tinkamo dydžio puodą, kad jame tilptų reikiamas bulvių ir vandens kiekis. Tačiau svarbu ne tik puodo dydis.
Svarbu, kad puodo dugnas būtų pakankamai storas. Jei jis plonas, bulvės gali net šiek tiek prisvilti. Verdant bulves ar kitas daržoves puode su plonu dugnu taip pat pasikeičia jų spalva. Daržovė įgauna nemalonų šiek tiek rusvą atspalvį. Vargu ar norėsite tokį garnyrą dėti ant stalo.
Taip pat svarbu nepamiršti vandens proporcijų. Kai kurie žmonės įpila per daug skysčio. Dėl to bulvių skonis būna “riebus” ir vandeningas.
Stenkitės pilti vandenį taip, kad jis šiek tiek pakiltų virš bulvių, bet jos per daug “nenuskęstų”. Užteks kelių centimetrų.