Ne visada pavyksta iškepti vištieną taip, kad ji būtų minkšta ir sultinga. Pasirodo, kad daromos net dvi klaidos. Štai kodėl vištienos krūtinėlė gaunasi kieta ir sausa. Kaip to išvengti?
KAIP TEISINGAI IŠKEPTI VIŠTIENOS KRŪTINĖLĘ?
Pirmoji dažnai pasitaikanti klaida – per sūrus marinatas. Vištieną būtina marinuoti, kad mėsa suminkštėtų, tačiau reikėtų nepadauginti druskos.
Druska iš mėsos ištrauks visą vandenį. Naudokite prieskonius be druskos ar žolelių. Galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių arba acto, kad mėsa taptų sultingesnė.
Antroji klaida – dažnas vištienos krūtinėlės apvertimas mentele kepimo metu.
Jei nuolat judinsite filė keptuvėje, išbėgs visos sultys. Apskritai nekepkite vištienos per ilgai. Vos tik kepimo metu pasirodo baltos mėsos sultys, galite baigti kepti. Mėsa bus sultinga ir minkšta.