Kiaušiniuose ypač vertinga maistinė medžiaga yra cholinas, kurio yra trynyje, leidiniui “Delish” pasakojo mitybos ekspertė – gydytoja Kellyanne Petrucci.
“Cholinas padeda sukurti stiprias, atsparias ląstelių membranas, taip pat atlieka svarbų vaidmenį metilinime – genų įjungimo ir išjungimo procese”, – sakė ekspertė.
Gydytoja pridūrė, kad ši medžiaga yra viena iš “neuromediatoriaus acetilcholino sudedamųjų dalių” ir atlieka svarbų vaidmenį atminties funkcijoms ir nuotaikos reguliavimui. “Didelis cholino kiekis gali padėti išvengti depresijos, atminties praradimo ir nerimo”, – dalijosi specialistė.
Petrucci taip pat sakė, kad kiaušinių valgymas neturi didelės įtakos cholesterolio kiekiui kraujyje. “O jei kiaušiniai ir keičia cholesterolio kiekį, tyrimai rodo, kad tai į gera”, – pažymėjo gydytojas.