Kepti kotletai yra klasika, kuri niekada neišeis iš mados. Tačiau ką daryti, jei kepant maltą mėsą į ją pateko per daug druskos? Išmesti paruošto patiekalo nėra prasmės, todėl verta paminėti kelis būdus, kurie padės ją neutralizuoti.
Druskos neutralizavimas citrinos sultimis
Citrinų sultys yra puikus būdas neutralizuoti druskos perteklių. Prieš patiekdami kotletus išspauskite šiek tiek sulčių. Citrinos rūgštis padės sušvelninti druskos perteklių ir suteiks patiekalui gaivumo.
Pieno produktų pridėjimas
Į kotletų tešlą taip pat galite įmaišyti nedidelį kiekį neriebių raugintų pieno produktų. Geriausiai tinka grietinė arba nesaldintas jogurtas. Tai susilpnins sūrumą ir suteiks kotletams subtilaus skonio.
Padidinkite gaminio tūrį
Jei turite pakankamai laiko, galite išvirti papildomų ingredientų be druskos ir sumaišyti juos su sūdytais. Tai padės tolygiai paskirstyti druską visame patiekale.
Pridėkite krakmolo arba bulvių košės
Krakmolas ir bulvių košė gali sugerti druskos perteklių. Tiesiog į kotletų mišinį įberkite nedidelį kiekį vieno iš šių ingredientų ir gerai išmaišykite.
Šviežių daržovių naudojimas
Įdėti šviežių daržovių yra universalus sprendimas. Galite pridėti:
- agurkų;
- žalumynų ir kitų daržovių.