Įsiklausykite į mitybos specialistų rekomendacijas ir valgykite blynus su daržovėmis ir kitais dietiniais įdarais. Viso grūdo miltų naudojimas padeda sumažinti blynų kaloringumą. Be to, kvietinius miltus iš dalies galima pakeisti avižų ar kitais miltais, kuriuose yra daugiau skaidulų.
Sveikesni blynai
Spalvotus blynus galite gaminti į tešlą įmaišę trintų špinatų, burokėlių, morkų.
Blynus galite gaminti ir mažiau kaloringus – be cukraus. Pieną galima pakeisti mineraliniu vandeniu.
Kaloringi blynai dažnai valgomi su įvairiais priedais – grietine, medumi, kondensuotu pienu, kitais saldžiais ar riebiais padažais. Kad blynai būtų naudingesni, įdarą jiems reikėtų ruošti iš daržovių, sūrio, liesų baltymų šaltinių.
Be to galite naudoti natūralų jogurtą be priedų, uogienes be cukraus, liesą žuvį ir žalumynus, kuriuos galima įvynioti į blyną.