Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką daryti, kad makaronai (pasta) nesuliptų: gaminimo taisyklės kurios pravers kiekvienam

Mindaugas Bružas

Sutikite, () atrodo paprastas patiekalas, tačiau kartais jie sulimpa ir tampa lyg „guminiai”. Kad išvengtumėte šios problemos, turėtumėte žinoti keletą kulinarinių gudrybių.

Dėkite į verdantį vandenį

Tai pirmoji ir svarbiausia taisyklė. Priešingu atveju makaronai gali sulipti ir įgauti „guminę” tekstūrą.

Nepamirškite išmaišyti

Norint išvengti gumulėlių ir sulipimo, verdant makaronus svarbu energingai maišyti.

Nepilkite į vandenį aliejaus

Įpylus aliejaus, makaronai gal ir nesulips, tačiau to nereikėtų daryti, jei vėliau planuojate įpilti padažo.

Naudokite daug vandens

Makaronai geriausiai verda dideliame kiekyje vandens.

Kontroliuokite

Išmokite virti makaronus al dente, jų vidus būna šiek tiek kietesnis. Norėdami tai padaryti, turite sekti virimo laiką. Svarbiausia nepervirti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą