Sutikite, makaronai (pasta) atrodo paprastas patiekalas, tačiau kartais jie sulimpa ir tampa lyg „guminiai”. Kad išvengtumėte šios problemos, turėtumėte žinoti keletą kulinarinių gudrybių.
TURINYS
Dėkite į verdantį vandenį
Tai pirmoji ir svarbiausia taisyklė. Priešingu atveju makaronai gali sulipti ir įgauti „guminę” tekstūrą.
Nepamirškite išmaišyti
Norint išvengti gumulėlių ir sulipimo, verdant makaronus svarbu energingai maišyti.
Nepilkite į vandenį aliejaus
Įpylus aliejaus, makaronai gal ir nesulips, tačiau to nereikėtų daryti, jei vėliau planuojate įpilti padažo.
Naudokite daug vandens
Makaronai geriausiai verda dideliame kiekyje vandens.
Kontroliuokite
Išmokite virti makaronus al dente, jų vidus būna šiek tiek kietesnis. Norėdami tai padaryti, turite sekti virimo laiką. Svarbiausia nepervirti.