Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką geriau naudoti kepimui: margariną ar sviestą

Mindaugas Bružas

Įvairiems kepiniams dažnai naudojamas arba pigesnis variantas – . Tačiau šie tikrai skiriasi savo savybėmis.

Margarinas

KUO JIE SKIRIASI?

Sviestą sudaro natūralūs gyvuliniai riebalai, gaunami iš grietinėlės, atskirtos nuo pieno. Margarinas gaminamas iš augalinės kilmės riebalų.

Tačiau, remdamiesi įgyta patirtimi, kulinarai rekomenduoja ruošiant mieles ar sluoksniuotą tešlą pirmenybę teikti margarinui. Sviesto pakeitimas margarinu bus naudingesnis, nes margarinas „neištempia” taip stipriai tešlos ir kepiniai būna skanesni.

Tačiau pyragams ar sausainiams, pagamintiems iš trapios tešlos, tik tinka riebus sviestas, kuris kepiniams suteiks trapią ir subtilią struktūrą. Taip bus daug skaniau.

Tačiau niekada nekeiskite sviesto margarinu įvairiems kremams, pyragams ir pyragų glajams. Dėl to patiekalas praras ne tik skonį, bet ir aromatą bei patrauklumą. Todėl kremui gaminti pirkite aukščiausios kokybės ir brangiausią sviestą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą