Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką gero galima pasakyti apie kukurūzų miltus?

Kukurūzai
Mindaugas Bružas

Jei virtuvės spintelėje yra padėti kukurūzų miltai, tai tikrai neprapulsite, iš jų galite išsikepti ne tik duoną ar pyragą, bet ir panaudoti kitų patiekalų gamyboje. Išvertus iš Karibų jūros regiono indėnų kalbos, reiškia „gyvybės palaikymas“. Ir indėnai tikrai nemelavo, tai teigdami. Kukurūzus žmonija maistui vartoja per septynis tūkstančius metų, neatsisako jų ir dabar.

Kokius gerus darbus mūsų organizmui atlieka kukurūzų miltai?

Kadangi kukurūzų miltuose yra daug cinko ir geležies, o jie aktyviai prisideda prie gynybinių ląstelių dauginimo ir įsibrovėlių mikroorganizmų nukenksminimo. Pakankamas šių medžiagų kiekis organizme mums padeda lengvai pasipriešinti peršalimo ligoms ir kitokioms infekcijoms. Be to, gausus geležies kiekis kukurūzuose padeda išvengti kraujo anemijos, kuri gali užklupti tada, kai kraujyje sumažėja raudonųjų kraujo kūnelių kiekis. Jie atsako už deguonies perdavimą į ląsteles, kurios dėka to suteikia mums energiją, apsaugo nuo visokeriopo nusilpimo, nervinio išsekimo ir išsaugo mūsų fizinį ir protinį darbingumą.

Kukurūzų miltai

Kokią įtaką kukurūzų miltai daro regėjimui, širdžiai ir kraujagyslėms?

Nebūtina leistis rinkti mėlynių uogų, jei namie turite kukurūzų miltų. Juose yra solidus kiekis karotinoidų, kurie garsėja savo antioksidacinėmis savybėmis ir tuo pačiu gerai apsaugo akių tinklainę nuo pažeidimų ir neleidžia įsigalėti tokioms ligoms, kaip katarakta ir geltonosios suirimo. Puiku ir tai, kad dėl savyje turimos ląstelienos šie miltai mažina blogojo cholesterolio kiekį, nes neleidžia žarnyne absorbuotis riebalams ir palaiko jo pašalinimą iš organizmo išmatų pavidalu. Be to, iš kukurūzų reikšmingai prisideda prie geros kraujagyslių ir širdies būklės, nes jas apgina nuo riebalų apnašų susidarymo.

Kodėl kukurūzų miltai yra naudingesni už įprastinių javų grūdų miltus?

Kukurūzų miltai yra sveikesni už kviečių, rugių ar miežių grūdų miltus, nes neturi glitimo. Todėl iš kukurūzų miltų pagamintus maisto gaminius gali vartoti net celiakija – glitimo netoleravimu sergantys asmenys. O tai reiškia, jog jie drąsiai gali valgyti iš kukurūzų miltų iškeptus pyragus, duoną ar tešlainius. Tad savo dienos racione naudosite kukurūzų miltų patiekalus, tikrai nerizikuosite savo .

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą