Ką padovanoti draugams, gimusiems vasarą? 9 dovanų idėjos

Dovanos vasara

– puiki proga daugiau laiko praleisti gryname ore su draugais ir šeima. Dar geriau, jeigu kuris nors iš jų vasarą švenčia savo gimtadienį!

Net jei žmogų pažįstate pakankamai ilgai, ne visada lengva sugalvoti, kuo jį nudžiuginti gimimo dienos proga. Be abejo, jūsų nebūtinai turi būti susijusi su sezonu, kuomet žmogus yra gimęs, tačiau susieti gimtadienio dovanas ir vasarą paįvairinimui gali būti visai smagu.

Tad štai keletas vasariškų gimtadienio dovanų idėjų žmonėms, kurie eina iš proto dėl šilčiausio metų laiko.

SPA poilsis ir malonumai

Viena iš geriausių dovanų bet kuriam žmogui – tai galimybė atsipalaiduoti ir atitrūkti nuo darbų bei kasdienybės. Vasara – taip pat ir atostogų metas, todėl jei svarstote, ką padovanoti vasarą gimusiam bičiuliui, galbūt tai puiki proga suderinti šiuos du dalykus ir dovanoti patirtį, kuri dar ilgai teigiamai veiks ir kūną, ir sielą.

Pavyzdžiui, poilsis Druskininkuose puikus variantas norintiems atitrūkti nuo didmiesčio šurmulio, pabūti arčiau gamtos ir pasimėgauti SPA malonumais, kuriais garsėja šis miestas. Druskininkuose ir jų apylinkėse taip pat gausu ir kitų lankytinų objektų ( Lynų kelias), vertų aplankyti gamtos paminklų bei puikių restoranėlių, tad tinkamai suplanavus kelionę, šios pramogos tik papildys jūsų nuoširdžiai dovanotą patirtį.

Grožio procedūros

Oda, , nagai ir apskritai mūsų kūnas vasarą neretai reikalauja daugiau dėmesio, kadangi , sūrus jūros vanduo, gausesnis prakaitavimas ir kiti veiksniai dažnai palieka savo žymę. Tam, kad jūsų bičiulis ar bičiulė vasarą jaustųsi ir atrodytų puikiai, į galimų dovanų sąrašą įtraukite ir įvairiais grožio procedūras. Dar geriau – suderinkite jas su trumpa išvyka į kitą miestą, taip suteikdami progą jubiliatui prasiblaškyti. Tarkime, Vilniuje gyvenančiai drauge padovanokite depiliaciją Kaune. Kaunas šiemet – renginių gausi Europos kultūros sostinė, kur po grožio procedūrų tikrai yra ir ką pamatyti.

Skrydžio laisvė

Ekstremalių pojūčių, gamtos ir gryno oro mėgėjams skrydis parasparniu, oro balionu ar šuolis parašiutu turėtų palikti neišdildomą įspūdį. Tai – gana specifinė dovana, tad prieš dovanojant pramogas danguje, būtinai įvertinkite žmogaus būdą ir nusiteikimą tokią dovaną panaudoti. Kita vertus, galbūt tai galėtų būti paskutinis trūkstamas žingsnis svajonės bei pasiryžimo link?

Suplanuokite gimtadienio pikniką

Kas gali būti smagiau negu netikėtas gimtadienio piknikas su geriausiais draugais? Juo labiau, kai niekuo pačiam rūpintis nereikia?

Grupelėje pasiskirstykite atsakomybes – maistą, gėrimus, užkandžius, desertą, – išsirinkite piknikui gražiausią ir labiausiai tinkamą lokaciją kur nors gamtoje ir praneškite jubiliatui, kur ir kada jam ar jai pasirodyti. Idealiu atveju, tiesiog praneškite, kad turite jam puikų planą, ir į pikniko vietą nuvykite kartu. Viskas, kas liks – tai mėgautis teigiamomis emocijomis!

Pagaminkite naminį tortą

Šilčiausios ir nuoširdžiausios dovanos tai tos, kurios pareikalauja šiek tiek mūsų laiko ir apmąstymų. Jei rankdarbiai nėra jūsų „arkliukas“, tačiau mėgstate pasisukioti virtuvėje, galbūt naminis gimtadienio tortas jūsų bičiuliui būtų geriausia dovana? Nepamirškite išnaudoti ir vasaros teikiamų privalumų – tortą papuoškite šviežiais vaisiais ir uogomis, kurie ne tik suteiks naujų spalvų jūsų torto skoniui, tačiau puikiai pakeis įprastas tortų dekoracijas.

Personalizuota vandens gertuvė

Gerti pakankamai vandens vasarą – gyvybiškai svarbu, tačiau ne visiems šitai pavyksta. Vieni skuba ir neranda tam laiko, kiti – tiesiog pamiršta ar neturi tam tinkamų sąlygų. Pastariesiems jums galite padėti padovanodami personalizuotą vandens gertuvę, kurią visada būtų patogu turėti su savimi ir, vandeniui pasibaigus, vėl ją pripildyti. Didžiuosiuose miestuose dabar tai galima padaryti specialiai tam įrengtose vandens stotelėse, tad būsite tikri, jog jubiliatas nebeturės pakankamai argumentų „pamesti“ šį taip reikalingą įprotį.

Knygos

Sakoma, kad knyga – geriausia dovana, kuri tinka bet kokio amžiaus ir pomėgių žmonėms. Be to, artėjant atostogoms, tai puiki proga padovanoti ir skaitymo malonumą poilsio metu. Jei gerai pažįstate žmogų, kuriam ruošiate dovaną, greičiausiai knygos pasirinkimas nesukels jums didelių iššūkių. Galbūt tai naujausia receptų knyga? Fotografijos vadovas? Šviežias jūsų bičiulio mėgstamiausio autoriaus bestseleris? Kad ir kaip bebūtų, jei jubiliatas mėgsta skaityti – dovanodamas knygą tikrai neprašausite.

Šaltos kavos gamybos rinkinys

Kavos entuziastams vasarą dovanokite pačių sukomplektuotus šaltos kavos gamybos rinkinius. Iš pirmo žvilgsnio tai gali skambėti kaip pakankamai sunki užduotis, tačiau taip tikrai nėra. Kavos prekių parduotuvėse dabar galite rasti įvairių lėto ir šalto plikymo kavinukų bei netgi specialios kavos, kuri, gaminant ją tokiu būdu, praranda kartumą ir puikiai tinka su ledukais karštą vasaros dieną. Kuo dar papildysite rinkinį – tik jūsų pačių fantazija, bet kiekvienas kavos mėgėjas šias jūsų pastangas tikrai įvertins!

Lauko gėlės

Vienas iš vasaros privalumų – tai žydinčios pievos. Gaila, kad tokios dovanos nei vienam, gimusiam šaltuoju metu laiku, neteks sulaukti – tačiau būtent dėl to „vasarinukams“ labai pasisekė. Laukinių gėlių įvairovė kartais apsuka galvą, o vasarą švenčiantiems gimtadienius tai neretai pačios gražiausios puokštės, kurių jie su nekantrumu laukia. Tad nesivaržykite nuvykti toliau už miesto ir įbristi į vasaros pievą – lauko gėlių puokštė labai tiks prie bet kurios aukščiau išvardintos dovanos ar ko tik besugalvosite. Juk svarbiausia dovanoti su meile!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Išeiti iš AMP versijos