Siūlome išsikepti gardžių pyragėlių su bulvėmis. Šis receptas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu, o patiekalas tikrai užims garbingą vietą ant jūsų stalo.
Reikalingi ingredientai:
- kefyras – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 0,5 valg;
- cukraus – 2 valgomieji šaukštai;
- druskos – 1 šaukštelis;
- sausų mielių – 8 g;
- kvietiniai miltai – 3 puodeliai;
- bulvės – 0,5 kg;
- svogūnas – 1-2 vnt.
Štai kaip pasigaminti šiuos pyragėlius:
- Sumaišykite kambario temperatūros kefyrą su aliejumi, cukrumi, druska ir mielėmis iki vientisos masės.
- Į mišinį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Suformuokite iš jos rutulį ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
- Bulves nulupkite, išvirkite, sutrinkite ir sumaišykite su pakepintais svogūnais.
- Padalykite tešlą į keturias dalis, kiekvieną iškočiokite ir supjaustykite į 4-5 dalis. Kiekvieną iškočiokite, sudėkite įdarą, užspauskite kraštus ir suformuokite pyragą.
- Dėkite juos ant kepimo popieriaus išklotos kepimo skardos siūle žemyn ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes. Tada aptepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu ir kepkite dar 5-10 minučių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi