Kada automobilio vairuotojas gali netyčia sugadinti generatorių: paaiškina ekspertai

Generatoriaus gedimai

Daugelis vairuotojų nesusimąsto apie savo automobilio generatorių, nors šis komponentas atlieka svarbų vaidmenį visos automobilio elektros sistemos veikimui. Ekspertai įspėja, kad tam tikrų veiksnių ignoravimas gali lemti rimtą generatoriaus pažeidimą. Apžvelkime keturias situacijas, dėl kurių gali sugesti šis svarbus komponentas.

Akumuliatoriaus būklė

Pirmas dalykas, į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį, yra akumuliatoriaus būklė. Laikui bėgant praranda savo efektyvumą ir gali sukelti trumpąjį jungimą vienoje iš jo dalių. Tai ypač aktualu senesniems akumuliatoriams. Įvykus trumpajam jungimui, pradės perkrauti akumuliatorių, o tai neišvengiamai prives prie jo gedimo. Siekiant išvengti tokių problemų, rekomenduojama reguliariai tikrinti akumuliatorių ir laiku jį pakeisti.

Generatoriaus perkrova

Šiuolaikiniai generatoriai suprojektuoti taip, kad veiktų esant nedidelėms apkrovoms, o tai lemia gamintojų siekis sumažinti medžiagų sąnaudas. Įprastomis sąlygomis generatorius veikia 60-70 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Tačiau padidėjus apkrovai, temperatūra gali smarkiai pakilti, todėl generatorius perkaista ir sugenda. Perkrovą gali sukelti įvairūs automobilyje sumontuoti papildomi į.

 

Papildomų priedų montavimas

Papildomi prietaisai, pavyzdžiui, galingos garso sistemos su garsiakalbiais ir žemų dažnių kolonėlėmis, gali gerokai padidinti generatoriaus apkrovą. Automobilių gamintojai, projektuodami generatorių, nenumatė tokių apkrovų, todėl tokių sistemų montavimui reikia skirti ypatingą dėmesį. Be to, papildomi žibintai, įrengti siekiant pagerinti matomumą važiuojant bekele, taip pat gali perkrauti generatorių, todėl jis gali perkaisti.

 

Vanduo ir drėgmė

Vienas iš lengviausių būdų sugadinti generatorių – važiuoti per gilius purvynus. Generatorius yra gana žemai transporto priemonėje ir, nepaisant to, kad yra apsaugotas, jį gali paveikti . gali prasiskverbti ir sukelti koroziją arba trumpąjį jungimą, o tai lems generatoriaus gedimą.

Išeiti iš AMP versijos