Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kada nereikėtų plauti automobilio žiemą: 3 svarbios taisyklės, kurias turėtų žinoti kiekvienas

Adomas Račkauskas

Kad nepakenktumėte automobiliui, prižiūrint jį žiemą svarbu laikytis kelių taisyklių. Automobilio plovimas žiemos laikotarpiu turi būti atsakingesnis.

Verta laikytis šių trijų taisyklių

Negalima plauti automobilio esant žemesnei nei -20 °C

Jei oro nukrito žemiau -20 laipsnių, tokiomis sąlygomis nerekomenduojama plauti automobilio. šaltyje greitai užšąla. O , į kurį virsta vanduo, gali pažeisti ne tik dažus, bet ir guminius bei plastikinius kėbulo elementus.

Vandens temperatūra neturėtų viršyti +40 °C

Tai dar viena labai svarbi taisyklė. Jei vandens temperatūra viršija +40 laipsnių, temperatūros pokytis bus labai kenksmingas – jis gali pažeisti dažus.

Automobilį reikėtų plauti ne dažniau kaip 2 kartus per savaitę

Automobilį taip pat rekomenduojama plauti ne dažniau 2 kartus per savaitę, jei oro temperatūra neviršija 0 laipsnių Celsijaus. To pakaks nešvarumams pašalinti. Jei numatomi dideli šalčiai, automobilį verta plauti prieš juos. Kartu pageidautina automobilį plauti prieš kelionę, bet ne po jos – važiuojant vandens likučiai išgaruos, jei stovės, jie tiesiog pavirs ledu.

Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą