Kada vaikui reikia pirkti telefoną: specialistai įvardijo tikslų amžių

Mažas vaikas su telefonu

Pirmąjį telefoną vaikui tikslinga nupirkti, kai jis pradeda savarankiškai eiti į mokyklą ir iš jos bei vaikščioti vienas, kad galėtų palaikyti ryšį. Kartu svarbu suprasti, kad bet kurį išmanųjį telefoną galima paversti labai paprastu telefonu naudojant bet kurio šiuolaikinio įtaiso viduje esančius nustatymus arba naudojantis tėvų kontrolės programomis.

Pirmasis telefonas vaikui

Psichologai pastebėjo, kad kai kurie suaugusieji, įteikdami vaikui išmanųjį telefoną be iš anksto sukonfigūruotų nustatymų, nepagalvoja, kad duoda vaikui Pandoros skrynią.

Ne paslaptis, kad internete, ir įprastame gyvenime, yra ir gerų, saugių, reikalingų ir naudingų dalykų, ir blogų, kenksmingų, visiškai beprasmiškų ir pavojingų dalykų. Todėl perkant vaikui išmanųjį telefoną, kad galėtumėte greitai su juo susisiekti, svarbu įtaisą paruošti taip, kad jis veiktų kaip , o ne kaip nešiojamoji žaidimų konsolė ir neribota interneto prieiga su galimybe lankytis bet kokiose svetainėse ir atsisiųsti bet kokius žaidimus ir programas.

Jei kalbame apie visavertį išmanųjį telefoną su visomis funkcijomis, kuo vėliau jis duodamas vaikui, tuo geriau, pabrėžė ekspertai.

Tai yra maždaug 12-13 metų . Net ir šiuo atveju svarbu aptarti su vaiku ir nustatyti protingus apribojimus žaidimams telefone pačiame įrenginyje arba naudojant tėvų kontrolės programą. Tokiu atveju tėvams nereikės virsti šnipais ir kontrolieriais ir nuolat tikrinti, ar vaikas naudojasi telefonu. Vaikui pasiekus iš anksto nustatytą žaidimų laiko limitą, telefono ekrane pasirodys pranešimas, rodantis, kad baigėsi.

Išeiti iš AMP versijos