Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip apsaugoti sodo baldus žiemą?

Partnerio turinys

Atvėsus orams ir pasirodžius pirmosioms šalnoms, verta pradėti galvoti, kaip žiemą apsaugoti sodo baldus. Nors sodo skirti naudoti lauke, šaltuoju ir lietinguoju metų laiku juos geriausia paslėpti uždaroje patalpoje arba uždengti. Šie keli padės išlaikyti sodo baldus iš ratano švarius ir paruoštus naudoti kitą vasarą.

Verta paminėti, kad dabar yra pats geriausias suremontuoti ir išvalyti baldus prieš juos paslepiant! Baldai išliks geros būklės, o jūsų gyvenimas taps daug lengvesnis, kai kitą sezoną turėsite juos iškrauti!

Kaip paruošti sodo baldus žiemos sezonui?

Norint, kad jūsų „VidaXL“ ratano lauko baldai iki pavasario išliktų geriausios būklės, prieš sandėliuojant reikėtų juos tinkamai paruošti. Pirmiausia nuimkite nuo baldų pagalvėles, kad galėtumėte išvalyti sofos ir kėdžių paviršius. Jei ant baldų yra sudžiūvusių nešvarumų, pavyzdžiui, medžių sakų, nuplaukite juos minkštu šepetėliu, pamirkytu šiltame muiluotame vandenyje. Tuomet nuo baldų nuvalykite visas kitas šiukšles, nepamiršdami išvalyti ir kėdžių bei sofų dugno.

Pirmas žingsnis valant pintus baldus – nuvalyti jų paviršių baliklio ir vandens tirpalu, kad būtų pašalintas pelėsis net iš mažiausių tarpelių. Nuplaukite šį tirpalą vandeniu ir leiskite išdžiūti. Bet kokias spalvą pakeitusias vietas nudažykite dažais, o kojeles patepkite drėgmę atstumiančia priemone.

Norint išsaugoti pagalvėlės ir audinius, svarbiausia užkirsti kelią užšalimo ir atšilimo daromai žalai, pagalvėlėse augančiam pelėsiui ir grybeliui. Pirmasis valymo proceso žingsnis – išsiurbti pagalvėles ir išskalbti jas baliklio ir ploviklio mišiniu. Idealu lauko pagalvėles laikyti viduje, kad būtų apsaugotos nuo lietaus ir sniego.

Kur laikyti sodo baldus žiemą?

Jei įmanoma, žiemą baldų komplektą laikykite sandėlyje. Geriausiai tiks sausa vieta, kurioje nesikaupia . Net ir laikant lauko baldus uždaroje patalpoje, rekomenduojama juos uždengti specialiai tam skirtu užvalkalu, taip suteiksite jiems papildomą apsaugą.

Tačiau jei tokios neturite, nesijaudinkite.

Tokiu atveju labai svarbu turėti aukštos kokybės baldų užvalkalą. Prieš dengdami turite įsitikinti, kad jūsų baldai yra švarūs ir sausi. Drėgmė, esanti po užvalkalu, gali sugadinti baldus. Ratano baldai ne tik pradės pūti, bet gali atsirasti ir pelėsis.

Nerekomenduojama vien tik uždengti baldų komplektą ir palikti jį sandėlyje visai žiemai. Retkarčiais nuo baldų reikia nuimti užvalkalus ir leisti jiems išsivėdinti. Tai bus puiki proga patikrinti, ar neiškilo kokių nors problemų. Prieš vėl uždengdami baldus, galite greitai pravalyti juos sausu minkštu skudurėliu.

Svarstote, kur laikyti didelių gabaritų lauko pagalvėles? Nelengva rasti tobulą vietą, bet štai keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti prieš renkantis jų laikymo vietą. Įsitikinkite, kad pasirinkote sausą ir vėsią aplinką, venkite pagalves dėti tiesiai ant garažo ar rūsio grindų. Geriausiai pagalvėlės išsilaikys specialiai joms skirtoje daiktadėžėje, kuri apsaugos ne tik nuo drėgmės, bet ir nuo tiesioginių saulės spindulių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą