Kaip atidaryti arba atrakinti automobilį, jei išsikrovė raktelio baterija?

Adomas Račkauskas

Jei išsikrovė automobilio raktelio arba pultelio , yra keli būdai, atrakinti automobilį.

Kiekvienas gali atsidurti situacijoje, kai išsikrauna automobilio raktelio ar pultelio baterija. Tokiais atvejais svarbu žinoti, kaip atidaryti automobilį nepadarant didelės žalos savo nuosavybei.

Paprasčiausias ir akivaizdžiausias dalykas – turėti atsarginį automobilio raktelį ir atsarginį raktų ryšulėlį. Tačiau jei jų po ranka neturite, yra būdų, kaip patekti į automobilį neišdaužiant langų ir neišlaužiant durų.

Mechaninis raktas

Daugelyje šiuolaikinių raktų dėtuvių yra įmontuotas mechaninis raktas. Šis raktas paprastai būna paslėptas pultelio ar raktelio viduje ir gali būti išimamas paspaudus specialų mygtuką arba jungiklį. Suraskite raktų skydelyje esantį mygtuką arba jungiklį, kuriuo galima išimti mechaninį raktą. Įkiškite raktą į vairuotojo durelių rakto skylutę ir pasukite jį, kad atrakintumėte dureles. Spynelė paprastai būna paslėpta po dekoratyvine durų rankenos apdaila.

Išmanusis telefonas (naujiems automobiliams)

Norėdami tai padaryti, turite įdiegti automobilio gamintojo programėlę. Užsiregistruokite arba prisijunkite prie savo paskyros susiedami ją su automobiliu. Gali tekti įvesti savo VIN numerį. Vadovaudamiesi programėlėje pateiktomis instrukcijomis, nustatykite nuotolinio valdymo pultą. Kai nustatysite, galėsite atrakinti duris naudodamiesi programėle, tačiau šiai funkcijai reikalingas aktyvus išmaniajame telefone ir stabilus ryšys tarp jūsų automobilio ir gamintojo serverio.

Užraktų atrakinimo paslaugos

Jei nuspręsite samdyti profesionalą, būkite pasirengę pateikti jam savo automobilio dokumentus. Kompetentingas specialistas niekada neatidarys automobilio neįsitikinęs, kad esate teisėtas jo savininkas.

Kad ateityje išvengtumėte tokių situacijų, geriausia visada turėti atsarginį raktų pultelio bateriją ir reguliariai tikrinti įkrovos lygį. Taip išvengsite nereikalingo streso.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą