Kaip atrodys “Sony PlayStation 6”: numatoma išleidimo data, kaina ir specifikacijos

Kas žinoma apie Playstation 6

Konsolė tikrai nebus išleista per artimiausius kelerius metus, tačiau, jei tikėti naujausia informacija ir “leak'ais”, jos verta palaukti.

Artėjant “paskutiniam “PlayStation 5″ gyvavimo ciklo etapui”, vis daugiau dėmesio skiriama naujos kartos išleidimui.  Digital Trends surinko visą šiuo metu žinomą informaciją apie PS6, įskaitant spėliones apie išleidimo , kainą, “geležį” ir kt.

PlayStation 6 – kada pasirodys

Didžiausia užuomina apie tai, kada bus išleistas ar bent jau planuojamas kada nors išleisti PS6, nurodo į 2027 m. Ši informacija pateikiama iš oficialaus “Microsoft” teismo dokumento, kuris yra “Activision Blizzard” įsigijimo dalis. Įvairiose teksto dalyse pateikiamos šios mintys:

Iki naujos kartos konsolės išleidimo “Sony” turės specialią prieigą prie “Call of Duty”.

Tokia formuluotė netiesiogiai patvirtina, kad PS6 bus išleista ne anksčiau 2027 m. Atsižvelgiant į tai, kad PS5 pasirodė praėjus 7 metams po PS4, spėjimai apie naujojo “lėktuvo” išleidimą 2027 m. atrodo gana pagrįsti.

PlayStation 6 – kaina

PS6 kainos neįmanoma tiksliai apskaičiuoti, nes nežinome jokių tikslių detalių apie jo “geležį”. Vis dėlto, remiantis ankstesnių modelių kainomis ir numanomomis specifikacijomis, sunku įsivaizduoti, kad “PlayStation 6” paleidimo metu kainuos mažiau nei 500 JAV dolerių, o galbūt net sieks 600 JAV dolerių.

Palyginimui, 2020 m. išleidžiant “PlayStation 5” jos kaina buvo 500 USD, o tai apskritai atspindi tendenciją, kad su kiekviena nauja karta kainos kyla dėl padidėjusio konsolių našumo ir funkcijų, jau nekalbant apie jų retumą pirmaisiais metais po išleidimo.

“PlayStation 6” specifikacijos

Nors tikslios “PlayStation 6” specifikacijos lieka nežinomos, kai kurie informatoriai pateikia apytikrius duomenis apie visą naujos kartos konsolės galią.

Pavyzdžiui, pasak žinomo informatoriaus “Moore's Law is Dead”, “Sony” ketina naująjį įrenginį paversti “galingiausiu rinkoje”. Yra žinoma, kad “PlayStation 5” šiuo požiūriu šiek tiek nusileidžia X serijos “Xbox”. Ir nors šis skirtumas akivaizdus ne kiekviename žaidime, yra projektų, kuriuose “Microsoft” konsolė demonstruoja geresnę grafikos kokybę ir stabilesnį veikimą.

Sony neabejotinai pasirinko AMD, ir neplanuoja kreiptis į Intel ar .

Tarp pagrindinių PS6 “ypatybių” minimas visiškas ray tracing ir path tracing palaikymas, taip pat pažangios dirbtinio intelekto galimybės. Be to, palyginti su PS5, naujoji konsolė turės pažangesnį SSD diską, kad būtų sumažintas įkrovos ir padidintas bendras našumas.

Dar viena unikali PS6 funkcija bus “PlayStation Spectral Super Resolution” (PSSR) palaikymas. Ši technologija leis visus žaidimus paleisti 4K raiška 120 kadrų per sekundę sparta arba 8K raiška 60 kadrų per sekundę sparta. Tikimasi, kad supaprastinta PSSR versija bus įdiegta “PS5 Pro”, tačiau ji bus visiškai panaudota “PS6”.

Jei šios specifikacijos yra teisingos, mūsų laukia vienas techniškai įdomiausių “PlayStation” istorijoje.

Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos