Kaip dažnai reikia maudyti šunį: šunų augintojų patarimai

Mindaugas Bružas

Jei šunį maudysite dažniau, kailis turėtų būti švelnesnis, tačiau tai tik teorija. Realybėje dažnai nutinka priešingai. Specialistai paaiškino, kodėl taip nutinka ir dažnai turėtumėte maudyti savo keturkojį draugą.

Tai, kaip atrodo jūsų augintinio kailis, ne visada susiję su maudymo dažnumu. Jį daugiausia lemia , o svarbiausia čia yra maistinių medžiagų pusiausvyra.

Jei užkertate kelią parazitams, stebite savo augintinio sveikatą ir medžiagų apykaitą, jūsų šuns kailis atrodys puikiai. Oda bus sveika ir švari, ir jums nereikės jo dažnai maudyti.

Kailio problemos

Kaip ir žmonėms, šunims gali atsirasti pleiskanų, niežėti oda, kailis gali būti trapus ir matinis. Blogiausia, jei tai užsitęsia. Taip nutinka ne dėl netinkamai parinkto šampūno, o dėl sveikatos problemų.

Kaip dažnai maudyti šunį

Vis dėlto turite žinoti, kad neturėtumėte maudyti savo šuns dažniau nei kartą per 2 mėnesius, nebent veterinarijos gydytojas rekomenduotų kitaip.

Jei šunį maudysite dažniau nei būtina, šampūnas gali nuplauti natūralų apsauginį gyvūno odos sluoksnį, todėl patogeninėms bakterijoms bus lengviau užkrėsti augintinio organizmą.

Poreikis

Tai dar vienas klausimas. Poreikis plauti augintinį atsiranda, jei jis susitepa purve arba jam reikalingas veterinarijos gydytojo paskirtas , arba po pasivaikščiojimo.

Pastaruoju atveju pakanka nuplauti letenas ir nušluostyti pilvą šluoste. Kad mažiau purvintųsi, lietingu oru geriausia jį vedžioti su kombinezonu arba lietpalčiu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą